0
Terug naar overzicht

Herinneringstatoeage van je dierbare: tips

15/02/2016
Redactie
Delen:
Herinneringstatoeage van je dierbare: tips

Na de dood van mijn zus Roxanne besloot ik dat ik haar niet alleen in mijn hart, maar ook op mijn lichaam met me mee wou dragen. Over de lengte van mijn ruggengraat om precies te zijn. In sierlijke, subtiele letters heeft Roxanne haar plekje op mijn rug ingenomen; dit is dan ook met stip de mooiste tatoeage waar ik ooit voor gekozen heb. Een zogeheten 'herinneringstatoeage' wordt steeds populairder en daarmee wordt de drempel om een tatoeage te laten zetten ook steeds lager. Dit vernamen we uit betrouwbare bron. We spraken namelijk met de creatieve mensen achter tattoo shop Dutch Ink. Zij toonden ons trots hun memorabele kunstwerken. Het is helemaal niet zo dat een herinneringstatoeage per definitie de naam van een dierbare moet zijn. Wat er nog meer mogelijk is? Je leest het hier.

It's all in the name

We vertelden het al: het laten tatoeëren van de naam van een overleden dierbare is één van de bekendste vormen binnen de categorie 'herinneringstatoeage'. Simpel, maar veelzeggend. Basis, maar toch eigenlijk ook weer gevuld met verhalen. Het fijne aan het enkel laten tatoeëren van een naam is dat het relatief weinig plek in hoeft te nemen, waardoor je ze op subtiele wijze kunt 'afschermen'. Zo kun je een naam achter je oor laten tatoeëren, maar ook aan de binnenkant van je voet bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een naamtatoeage in je nek, verscholen onder je haar?

Een zin, gedicht of andere vorm van tekst

Om even voort te borduren op de bovenvermelde herinneringstatoeage: je kunt ook kiezen voor een langere tekst die meer oppervlakte inneemt. Een zin of gedicht bijvoorbeeld. Wat denk je  van die ene quote uit dat nummer waar jullie samen altijd zo op uit de bol gingen? Of dat ene gedicht, waarvan je instant kippenvel krijgt, omdat je bij deze woorden zo aan hem of haar moet denken? Je noemt het en het is mogelijk: bij teksten gaat het er vooral om dat er voor jou een speciale betekenis achter zit. Een gedachte die niemand van jou kan afpakken. Een gedachte waar je een fijn en warm gevoel bij krijgt.

Een teken waar een herinnering achter schuilt

Bij een herinneringstatoeage hoeft het niet altijd om teksten te gaan. Zo kan een bepaald symbool dat je meteen associeert met die ene, overleden dierbare natuurlijk ook. Waren jullie bijvoorbeeld allebei dol op katten? Hoe mooi is het dan niet om een (klein) katje te laten tatoeëren op je lichaam? Of deelden jullie een passie voor een bepaalde sport? Hoe geweldig is het dan om iets uit deze sport, bijvoorbeeld een voetbal, een eeuwig plekje te geven op je lichaam?

Bekende symbolen

Er zijn van die symbolen die we in het geval van een herinneringstatoeage vaker zien terugkomen. Zo zijn hartjes populair en we zien ook regelmatig 'tekeningen' van vogels en paardenbloemen voorbij komen. Ook populair is het welbekende 'infinity teken', dat - naar het Nederlands vertaald - staat voor oneindige liefde. Of je nou gaat voor een zelf ontworpen tatoeage of een symbool dat al bestaat, aan elke tatoeage kun je jouw eigen draai geven. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een bestaand symbool, bijvoorbeeld een hartje, te personaliseren in je eigen stijl. Een hartje met initialen bijvoorbeeld, of een vogeltje met zijn of haar naam erbij.

Laat de tatoeëerder met je meedenken over je herinneringstatoeage

Terwijl we vrolijk verder praten met de tattoo artists van Dutch Ink over de mogelijkheden en onze ogen laten glijden over de prachtige foto's, vertelt de eigenaar ons dat een echte, goede tatoeëerder altijd meedenkt met zijn klanten. Zo zal een ‘professional’ het altijd aangeven wanneer iets niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat een te kleine tekst op lange termijn onleesbaar kan worden. En zal hij ook altijd meedenken over het definitieve ontwerp. Want echt waar: soms zorgt die ene, creatieve draai van de tatoeëerder er net voor dat jouw ontwerp écht af is. En dat jij met een nóg grotere glimlach naar buiten wandelt!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje