0
Terug naar overzicht

De rouwvakantie: nieuwe trend

31/05/2024
Redactie
Delen:
rouwvakantie

Het lijkt misschien een complete tegenstrijdigheid: op vakantie gaan om te rouwen om het verlies van een dierbare. Een vakantie moet eigenlijk een tijd vol leuke dingen zijn. Maar misschien is het tijd om je gedachten weer op orde te brengen, weg van alle invloeden van buitenaf. Als je het zo bekijkt, klinkt rouwvakantie nog niet zo slecht.

Even helemaal weg

Veel mensen gaan op vakantie om even weg te zijn van het dagelijkse leven. Sociale verplichtingen, werk en dagelijkse beslommeringen verdwijnen even naar de achtergrond en de telefoon gaat uit. Wanneer je thuiskomt, ben je volledig opgeladen en klaar om er weer een tijdje tegenaan te gaan. Een rouwvakantie werkt op een vergelijkbare manier, met als extra doel dat een verandering in de omgeving ook een extra prikkel geeft om alles wat er is gebeurd in perspectief te plaatsen. Dit kan uiteraard zeer nuttig zijn voor je verwerkingsproces.

Uit je comfortzone

Het mooie van een reis is natuurlijk dat je deze altijd zelf en in welke mate dan ook kunt ondernemen. Het enige wat je moet doen is je koffer inpakken en de deur uitstappen, want voor een reis hoef je niet ver te gaan. Natuurlijk kan dat als je dat wilt. Misschien heb je een plek die je altijd al hebt willen bezoeken of waar je in het verleden bent geweest. Je weet misschien niet zeker of je het in deze tijd moet doen, maar nú uit die comfortzone komen kan bijzonder nuttig zijn. Als je niet echt alleen wilt zijn, vraag dan misschien of een familielid of goede vriend mee wil.

Georganiseerde rouwvakantie

Maar misschien heb je ook behoefte aan wat meer professionele begeleiding. Dan kun je overwegen om een georganiseerde rouwvakantie te boeken. Er zijn meerdere aanbieders van rouwvakanties. Als je ‘rouwvakantie’ googlet, kom je al een heel eind. De mogelijkheden en bestemmingen zijn eindeloos: je kunt naar de Spaanse kust of naar Marokko gaan. Op reis heb je iemand aan je zijde die je professionele ondersteuning biedt en neem je deel aan speciale activiteiten die je helpen bij het verwerken van je verdriet.

Rouwen in groepsverband

Een ander voordeel van het boeken van een rouwvakantie is het feit dat het een groepsreis is. Je groepsleden hebben allemaal een soortgelijk verhaal. Jullie zitten allemaal in hetzelfde schuitje en daar kun je uiteraard veel kracht uit putten. Het is ook mogelijk om je kinderen en/of je partner mee te nemen. De kinderen krijgen dan een eigen programma waarin ze op hun eigen manier leren omgaan met verlies. Maar daarnaast staan ​​ontspanning en herstel centraal tijdens een rouwvakantie. En laten we eerlijk zijn: waar kan dat beter dan in een paradijselijke omgeving?

Delen:
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje