0
Terug naar overzicht

Digitale condoleanceregisters

17/02/2016
Redactie
Delen:
digitale condoleanceregisters

Condoleanceregisters bestaan in verschillende vormen en maten. Naast de traditionele 'boekvariant' die iedereen kent, kun je ook kiezen voor originele methoden zoals gedenkkeien. Voor een milieuvriendelijke aanpak zijn digitale condoleanceregisters een uitstekende keuze. Hieronder vind je een overzicht van verschillende digitale condoleanceregisters.

Memori.nl

Memori richt zich op het verspreiden van overlijdensberichten met een nadruk op rust en duidelijkheid. Een interessante functie is het delen van je bericht via e-mail of sociale media, wat snelle communicatie met een grote groep mensen mogelijk maakt

Herdenkingsstatus op Facebook

Als je vooral je eigen kring wilt informeren, overweeg dan de herdenkingsstatus op Facebook. Na het overlijden van een persoon kun je diens Facebook-account herdenken of verwijderen. Het instellen van de herdenkingsstatus gebeurt met een simpele druk op de knop. Nog een pluspunt: je bereikt meteen de hele vriendenlijst.

Persoonlijke Requiem

Deze optie is ideaal voor creatievelingen. Hier kun je condoleren met tekst, foto's, tekeningen of herinneringen. En net als bij Condoleanceregister.nl is het mogelijk om alle berichten samen te voegen tot een herinneringsboek.

Aggeloo

Voor wie een eigen website heeft, biedt Aggeloo een interessante oplossing. Deze website integreert een condoleanceregister in je eigen website, en kan verbonden worden met je eigen e-mailserver. Nabestaanden kunnen kiezen uit verschillende privacy-opties en herinneringen delen, bijvoorbeeld met foto's of verhalen.

Pastbook

Op dit platform kun je iemand herdenken door zelf een boek samen te stellen met foto's en persoonlijke citaten. En net als bij verschillende andere leveranciers kun je dit in een fysiek boek laten gieten.

Ken jij nog andere digitale condoleanceregisters? Geef ze gerust door.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Mientje op 17 jul. 2021 11:20
"Lieve kinderen en famielie wij wensen juli heel veel sterkte met het verlies van juli vader en Opa en dan op zo’n Brute manier geen woorden voor ik zal voor juli bidden🙏"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje