0
Terug naar overzicht

Memorabele keien als condoleanceboek

14/06/2017
Redactie
Delen:
Memorabele keien als condoleanceboek

Bij een uitvaart is het fijn als gasten de gelegenheid krijgen om een persoonlijke boodschap achter te laten. Zo kunnen de nabestaanden later nog eens rustig nalezen wie er allemaal waren en wat ze graag wilden vertellen. Je kunt dit doen door een condoleanceboek neer te leggen. Maar je kunt ook voor iets meer origineels gaan, bijvoorbeeld voor memorabele keien als condoleanceboek. Laat je gasten hun naam, een mooie boodschap of een prachtige spreuk op een kei zetten.

Alternatief condoleanceboek: je boodschap op een kei

Vooral als de overledene van het strand hield, vaak in de tuin te vinden was of een ecologisch type was, is het leuk je boodschap op een kei te plaatsen. Het geeft net een persoonlijk randje aan het afscheid. Maar ook als je even wat anders wil, is het een goed idee.

Benodigdheden voor memorabele keien als condoleanceboek

Je hoeft eigenlijk niet heel veel voorbereidingen te treffen als je voor de memorabele keien kiest. Hier een klein lijstje met benodigdheden:

  • Rivierstenen (te koop bij tuincentra)
  • Mooie schaal of doorzichtige vaas om de stenen in te leggen
  • Kaartje met korte instructie erop
  • Permanent marker (er bestaat ook een milieuvriendelijke variant) 
  • Eventueel een lijst waar mensen hun naam op kunnen schrijven zodat je weet wie er naar de uitvaart zijn geweest (niet iedereen schrijft wellicht zijn/haar naam op de steen)

Interactief

Wellicht is het een idee om een aantal gasten te vragen hun boodschap op de kei voor te lezen tijdens de ceremonie. Zo wordt het meteen wat persoonlijker en meer interactief. Ook zou je ervoor kunnen kiezen, indien het een begrafenis is, om iedereen zijn of haar steen bij het graf neer te laten leggen.

Tastbare herinnering overledene

Het fijne van de stenen is dat ze een tastbare herinnering achterlaten voor de nabestaanden. Als je de stenen niet bij het graf legt, kan je de stenen een mooi plekje geven in huis. Denk aan een mooie schaal op de vensterbank. Of ergens in je tuin waar je de stenen in een vorm van bijvoorbeeld een hart kunt neerleggen. Je zou er zelfs een foto van kunnen maken en dit als voorkant voor een bedankkaartje kunnen gebruiken.

Delen:

Leveranciers

Ben je nog op zoek naar mooie producten voor op de uitvaart? Bekijk dan onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje