0
Terug naar overzicht

Tips voor rouwvervoer

25/11/2015
Redactie
Delen:
Tips voor rouwvervoer

De laatste rit naar de bestemming is er een die niet zomaar aan de kant geschoven kan worden. Ook deze rit kun je speciaal maken door er net een persoonlijk tintje aan te geven. Hoe je dat doet? Met deze tips voor rouwvervoer.

Het vervoersmiddel kiezen

Waarom hebben we het over rouwvervoer en niet over een rouwauto? Omdat de laatste rit niet perse in een auto hoeft, maar er juist zoveel creatiefs met een bijzonder vervoersmiddel gedaan kan worden. Met de boot, de fiets of met paard en wagen, het is allemaal mogelijk. Ook kan het vervoer al iets zeggen over de stijl en sfeer van de uitvaart. Een limousine geeft een strakke, chique uitstraling en de fiets straalt een ontspannen sfeer uit.

Decoratie tips voor rouwvervoer

Soms zien we op de motorkap van de rouwauto een bloemenkrans liggen ter decoratie. Een mooie manier om de auto te decoreren. Hier kun je wel een eigen draai aan geven, bijvoorbeeld door voor een bloemenslinger te gaan. Een slinger met tekst geeft ook een mooi aanzicht of wat dacht je van een mooie foto van de overledene. Hang de vlag van de voetbalclub of nationaliteit op het vervoersmiddel of versier het vervoersmiddel met tule en lint. Als de rouwstoet lopend gaat, kun je aan alle genodigden een vlag, spandoek of slingers geven. Je kunt het zo gek niet bedenken. Let wel op het vervoersmiddel dat je hebt gekozen. Een motor heeft andere mogelijkheden dan een truck of een mini. En houd er rekening mee dat je sommige zaken even van het vervoermiddel afhaalt als je gaat rijden zodat het niet onderweg er afwaait of voor een onveilige situatie kan zorgen.

De rouwstoet

Wie mag er eigenlijk meerijden of meelopen? Dat kan worden bepaald door de dierbaren die de uitvaart organiseren. Wellicht is er eerst thuis een moment van samenkomen voor intimi en naaste familie en zijn zij aanwezig bij de laatste rit. Dan kunnen de andere genodigden de rouwstoet opwachten bij de bestemming, wat ook een mooi aanzicht kan geven. Zo kunnen de gasten aan beide kanten van de weg bij binnenkomst gaan staan waardoor het vervoer door een boog wordt verwelkomd. Zo zijn er nog meer mooie manieren te bedenken om de laatste rit af te sluiten. Als het vrij is voor iedereen om aan te sluiten bij de laatste rit, kun je aan iedere auto een kenmerk meegeven waar de stoet aan te herkennen is. Vermeld op de rouwkaart wat de wensen zijn, zodat de gasten zich hierop kunnen voorbereiden.

Het regelen van het rouwvervoer

Ons advies voor rouwvervoer is vooral om het zo snel mogelijk te regelen. De uitvaart is vaak al snel in zicht, waardoor het kort dag is om iets te huren. Vaak zullen bedrijven met rouwauto's rekening houden met de korte termijn en de mogelijkheden doornemen. Wellicht kan dit met een bijzonder vervoersmiddel wat lastiger zijn. Als je zelf het rouwvervoer regelt, is het belangrijk om van te voren even de regels omtrent rouwvervoer na te gaan bij de gemeente en bij de begraafplaats of het crematorium.

Delen:

Leveranciers

Ben jij op zoek naar een uniek rouwvervoersmiddel? Kijk dan eens bij onderstaande leverancier.
Bekijk alle leveranciers

Reacties (2)

Reactie van Olga Bouwens op 2 dec. 2015 10:52
"Dank je wel!"
Reactie van Jill de Rooij op 1 dec. 2015 18:15
"De website ziet er prachtig uit!"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje