0
Terug naar overzicht

Uitvaart in de herfst: tips & inspiratie

22/11/2019
Redactie
Delen:
Uitvaart in de herfst

De herfst staat bekend om zijn gure dagen, maar tegelijkertijd ook om de intense, warme kleuren. Bij een uitvaart in de herfst kun je hier goed gebruik van maken. Met een kleurenthema dat warmte en knusheid met zich meebrengt bijvoorbeeld. Deze warme sfeer is wat ons betreft van harte welkom op een moeilijke dag als het afscheid van je dierbare.

Locatie omringd door de natuur

Kies een locatie met wat stukken groen in de buurt. Zo krijg je nog wat van de herfst mee op de uitvaart. Het is wel verstandig om rekening te houden met de natte, koude en winderige herfstdagen. Daar bedoelen we mee: als een deel van de uitvaart buiten plaatsvindt, laat dit dan aan de gasten weten en geef ze als tip mee om zich warm aan te kleden. Onderstaande locaties zijn een voorbeeld van een mooie locatie voor een uitvaart in de herfst:

Herfstdecoratie

Maak met de decoratie voor het afscheid gebruik van de natuur. Dennenappels en beukennootjes kunnen een prima basis zijn voor een rouwstuk of rouwkrans. Bij elkaar gebonden met touw bijvoorbeeld, geeft dit een warme uitstraling. Boomstammen zijn prachtige kaarsenhouders en pompoenen zijn leuk als decoratiemateriaal voor op de tafels. Wat betreft herfstkleuren kun je verschillende kanten op. Denk aan bordeaux, paars, oranje en heel veel groen. Ook de iets donkere versie van mintgroen leent zich goed als herfstkleur. Bloemen die je kunt gebruiken in de herfst zijn onder andere de Chrysanten, Hortensia's, herfstasters en de Crocosmia. Eventueel kun je ze nog aankleden met mooie eikenbladeren of oranje lampionnetjes. 

Overdag: warme stoofpeertjes en cheesecake

Bij de koffie en thee kun je heerlijke zoete hapjes serveren. Daarom is een high tea na de uitvaart een leuk idee voor in de herfst; dit past perfect bij een warme en intieme sfeer. De TeaLounge kan dit zo voor je verzorgen. Zij serveren biologische en vegetarische hapjes en hebben een assortiment aan diverse theesmaken. Zoetigheden behoren ook tot de mogelijkheden, deze zijn huisgemaakt en bevatten geen geraffineerde suikers. 

's Avonds: pompoensoep en stoofvlees

Een maaltijd nuttigen na de uitvaart kan als prettig worden ervaren door je gasten, omdat het het leed verzacht en troost kan bieden. Daarbij geeft het ook de gelegenheid om samen met anderen je gevoelens te delen. Als de gasten ’s avonds bij elkaar komen, kun je ervoor kiezen om gerechten als pompoensoep of hartige taarten te laten uitserveren door een cateraar. Als je op zoek bent naar een cateraar die met je meedenkt, is Jess Catering hier geschikt voor. Zij werken tevens met seizoensgebonden producten. 

Warme dranken op de uitvaart

Je kunt het snel koud krijgen in de herfst. Zeker als je je gedurende uitvaart met vlagen buiten begeeft. Dan gaat er niets boven binnen opwarmen met een lekker drankje. Chocolademelk is een echte klassieker in dit plaatje, maar je kunt ook voor anijsmelk kiezen. Als je je vitamine C gehalte op peil wil houden kun je warme appel cider serveren met bijvoorbeeld een snufje kaneel erin. Ook alcohol is niet uitgesloten van de herfst catering, want eierpunch met een scheutje rum of cognac geeft je behalve proteïne, ook een warm gevoel van binnen. 

Als je toch graag koffie en thee wilt serveren, kun je ervoor kiezen deze in een ander jasje te bestellen dan gebruikelijk is. Zo serveert El Cappuccino verse Italiaanse koffie voor op de uitvaart. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met de locatie of de stroom, want El Cappuccino beschikt over een eigen espressobar en koffie-bakfiets.

Rouwvervoer voor een uitvaart in de herfst

Overdekt rouwvervoer is de meest veilige optie bij een herfst uitvaart, aangezien het ieder moment kan gaan regenen. Ook de wind maakt het niet plezierig om te lang buiten te moeten staan. Bekijk anders even ons artikel bijzondere vervoersmiddelen. Kies bijvoorbeeld voor een mooi VW-busje.

Bronnen: Bloemenkiosk, Buitenlevengevoel

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar catering voor bij de uitvaart? Neem dan een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties (1)

Reactie van Jaap Beekhuis / Team urnengedenkparken op 21 nov. 2019 13:24
"Welkom in de herfstige bossen van Urnengedenkparken Nederland : - in Het Nationale Park De Hoge Veluwe - de abdijbossen bij Doetinchem - het landgoed Westerflier in Zuid- Twente"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje