0
Terug naar overzicht

Picknick na de uitvaart

29/11/2015
Redactie
Delen:
Picknick na de uitvaart

Wil je na de uitvaartplechtigheid of crematie op een ontspannen en intieme manier bij elkaar komen voor een hapje en een drankje? Dan is een picknick na de uitvaart wellicht een goed idee. Bijvoorbeeld voor natuurliefhebbers of als je van een ‘losse’ sfeer houdt.

Sfeer en aankleding van de picknick na de uitvaart

Een aantal kleden met verschillende prints creëren een leuk plaatje voor een picknick. Mochten er gasten zijn die slecht ter been zijn, zet dan een paar picknicktafels en -stoelen neer in het gras. Om iedereen van iets te eten te voorzien kan er bij iedere tafel en kleed een picknickmand worden neergezet met kleine hapjes, broodjes en sappen. Met al die kleden, tafels, manden en een zonnetje wordt er een onbezorgde sfeer gerealiseerd. Iedereen kan rustig met elkaar praten, even bij elkaar zitten en mooie herinneringen ophalen. Het is zelfs een idee om iedereen een klein gerecht voor in de picknickmand mee te laten nemen dat aan de overledene doet denken. Comfort food is bij een receptie altijd welkom.

Muziek op de achtergrond

Op een buitenlocatie is het lastig om een muziekinstallatie te regelen. Om de sfeer van een casual picknick compleet te maken kun je een akoestische band regelen die de  achtergrondmuziek verzorgt. Of is er iemand uitgenodigd die gitaar speelt? Vraag of deze persoon het leuk vindt om zijn/haar gitaar mee te nemen en af en toe een paar liedjes te spelen.

Zorg voor een plan B

Houd er rekening mee dat we altijd nog met het Nederlandse weer te maken hebben. Er is geen garantie dat het mooi bweer is. Het is verstandig om daarom ook een plan B te hebben. Denk erover na om bijvoorbeeld een partytent te regelen zodat je wel overdekt bent en toch buiten kan blijven of een locatie waar je naar binnen toe kan verhuizen. Bekijk voor meer inspiratie ook een ons Pinterest bord met leuke catering ideeën.

Delen:

Leveranciers

Ben jij op zoek naar een catering voor de uitvaart? Bekijk dan onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje