0
Terug naar overzicht

Taart voor de uitvaart: 15 voorbeelden

09/09/2016
Redactie
Delen:
Taart voor de uitvaart

Inmiddels zijn we er denk ik wel over uit: dat kopje koffie op de uitvaart, daar mag wel iets lekkers bij. Wellicht komt er alleen een plakje cake bij je op om te serveren. Er zijn echter genoeg mooie alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een taart? Denk aan de lievelingstaart van de overledene of wellicht bakte hij of zij altijd de lekkerste appeltaart en wil je dat serveren. Het ligt er ook aan wat je uit wilt stralen: modern met bijvoorbeeld een cheesecake of bourgondisch met een appeltaart? We geven je inspiratie voor verschillende soorten taart voor de uitvaart.

15x een lekkere taart voor de uitvaart

 1. Een chocoladetaart: chocolade, daar houden de meeste mensen wel van. Je kunt er ook veel variaties op maken: een taart met chocolademousse, brownies, een combinatie van oreo en chocola, noem maar op.
 2. Een marsepeintaart: met marsepein kun je een creatieve taart maken. Denk aan een taart met decoratie van marsepeinen rozen, stippen, blokjes of andere patronen.
 3. Een fruittaart: net als de klassieke appeltaart zeker niet de minste als deze op de juiste manier bereid wordt. Je kunt hem met bijvoorbeeld aardbeien bereiden, maar ook ander fruit leent zich perfect voor een fruittaart. Denk aan peren, bananen of bramen. Of wat dacht je van een combinatie van verschillende vruchten?
 4. Een naked cake: stiekem een variatie op het plakje cake, maar dan gevuld met bijvoorbeeld een roomlaag (waarbij je zelf de smaak kunt kiezen) en fruit als topping. Een zoete en frisse combinatie, gestoken in een leuk jasje (of eigenlijk een taart zonder jasje).
 5. Een slagroomtaart: een taart die iedereen wel kent. Tip: maak de slagroom eens helemaal zelf.
 6. Een cheesecake: Het voordeel van de cheesecake is dat je na een stuk echt een voldaan gevoel hebt.
 7. Een worteltaart: een heerlijke taart die toch nog een beetje gezond is... Een klein beetje dan ;-)
 8. Een kwarktaart: met kwark kun je verschillende taarten maken; van fris tot zoet. Het fijne aan deze taart? Ze zijn allemaal even romig.
 9. Een citroentaart: of limoen, in beide gevallen heerlijk verfrissend. Lekker voor in de zomer.
 10. Een Limburgse vlaai: een ambachtelijke lekkernij met een deegbodem en een vulling van vruchten. Ook een andere vulling kan uiteraard.
 11. Een monchoutaart: als we een tip mogen geven, maak dan de bodem van Bastogne koeken.
 12. Een notentaart: gemaakt van amandelen, hazelnoten, walnoten, pecannoten of cashewnoten; het kan allemaal. Zeker als iemand erg van noten hield is dit een goede keuze.
 13. Een ijstaart: een taart die ook de kinderen lekker zullen vinden. Het is een dessert en tussendoortje in één.
 14. Een tarte tartin: heerlijk met verse appel. Toch nét even anders dan de klassieke appeltaart.
 15. Een taart van snoep: een buitenkant van een taart versierd met M&M's, het is zo maar een voorbeeld. Er zijn vele opties te bedenken. Het kan goed passen bij een uitvaart voor een kind. Je kunt bijvoorbeeld de lievelingssnoepjes van het kind erin verwerken.

Wij zijn benieuwd: voor welke taart voor de uitvaart zou jij gaan? Of zou je stiekem zelf voor iets hartigs kiezen? Onze tip: bekijk ook een ons Pinterest bord met leuke catering ideeën.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een cateraar voor de uitvaart? Bekijk dan onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje