0
Terug naar overzicht

Onze top 10 prachtige rouwlocaties

15/06/2021
Redactie
Delen:
prachtige rouwlocaties

Ben je op zoek naar een mooie rouwlocatie, maar heb je door het grote aanbod eigenlijk helemaal geen idee meer wat er allemaal mogelijk is? Geen nood! Door heel Nederland zijn prachtige (en bijzondere) rouwlocaties te vinden, en laten wij daar nou een groot aantal van kennen! Omdat een afscheid al intens genoeg is en wij het voor anderen een stuk makkelijker willen maken om een keuze te maken, hebben wij een top 10 van prachtige rouwlocaties in Nederland gemaakt. Lees snel verder!

Onze top 10 prachtige rouwlocaties in Nederland

1: Hortus Botanicus

Afscheid nemen in hartje Amsterdam kan bij de prachtige Hortus Botanicus. Wanneer je door de eeuwenoude poort van deze bijzondere locatie loopt, lijkt het alsof de altijd drukke stad zijn adem even inhoudt. Je kunt hier in alle rust samenkomen om afscheid te nemen van een dierbare. Het karakteristieke museumcafé is ideaal voor een condoleance, koffietafel of diner naar wens. De stille, intieme tuin van Hortus Botanicus biedt ruimte voor een wandeling in een serene omgeving, wanneer je even behoefte hebt om je hoofd te legen.

2: Huize Vossendel

Gelegen in de Gelderse gemeente Duiven, biedt Huize Vossendel een prachtige locatie voor een samenzijn ter ere van een overleden dierbare. Op de speciaal aangelegde afscheidstuin aan het water in het natuurgebied De Waay in de regio De Liemers in Groessen, kun je afscheid nemen in de open lucht. Voor de uitvaartcatering is erg veel mogelijk. Denk aan een uitgebreide catering of juist kleine hapjes en drankjes. Zij kunnen de catering geheel afstemmen op de wensen van de nabestaanden en de overledene. Alles is bespreekbaar. Bij Huize Vossendel kun je ervan op aan dat zij het afscheid met de meest mogelijke zorg en aandacht tot in de puntjes en naar wens zullen verzorgen.

3: Cultuur- en Congrescentrum Antropia

In het midden van het land, in de natuurlijke omgeving van Landgoed de Reehorst bevindt zich het Cultuur- en Congrescentrum Antropia. Deze unieke rouwlocatie biedt ruimte voor afscheidsceremonies, uitvaartdiensten en condoleances. Bij binnenkomst ervaar je meteen de warmte die de locatie en het personeel uitstraalt. In het groene bosgebied kun je een wandeling maken, in je eentje of samen. Wil je graag gebruik maken van een livestream? Dan is dat bij Antropia ook goed mogelijk. De grote zaal beschikt over een goede professionele geluidsinstallatie en een groot scherm op het grote podium zorgen voor de benodigde audio en beeld. Fijn als niet iedereen aanwezig kan zijn of als je kiest voor een uitvaart in besloten kring.

4: De Steenen Tafel

Restaurant de Steenen Tafel is een adembenemende locatie met een rijke historie. De Steenen Tafel is te vinden in het oudste stadspark van Arnhem, park Klarenbeek. Wat deze locatie zo speciaal maakt? Onder andere het feit dat het restaurant gelegen is op het hoogste punt van Arnhem, in een watertoren! De kleuren en vormen van het restaurant zijn helemaal aan de bosrijke omgeving aangepast en stralen licht en warmte uit. Vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht over Arnhem en omstreken. Kortom, een prachtige rouwlocatie!

5: Het Scheepvaartmuseum

We zijn weer aangekomen bij een prachtige rouwlocatie in Amsterdam, namelijk het Scheepvaartmuseum! Het Scheepvaartmuseum is een fijne, unieke locatie aan het water in het centrum van Amsterdam. Het Scheepvaartmuseum beschikt over diverse adembenemende zalen voor condoleances en afscheidsceremonies en biedt een optimale service. Met mooi weer is het ook goed mogelijk om de condoleance buiten op het dek te organiseren. Deze locatie is ideaal voor iemand die van schepen hield en dol was op varen.

6: Landgoed Vollenhoven

Als je behoefte hebt om in alle rust afscheid te nemen van een dierbare of om samen mooie herinneringen op te halen op een mooie plek dan ben je bij Landgoed Vollenhoven op het juiste adres. Het landgoed heeft meerdere ruimtes die geschikt zijn voor een fijn samenzijn. Maar ook het terras en de natuurlijke omgeving kunnen een bijdragen leven aan een mooi afscheid. Bij Landgoed Vollenhoven weten ze dat er tijd nodig is om afscheid te nemen van je dierbare. Het biedt troost om dan afscheid te kunnen nemen op deze rustige en sfeervolle locatie, zonder gestoord te worden. Aandacht voor elkaar en voor alles eromheen, dat is waarvoor ze staan bij dit bijzondere Landgoed.

7: Paviljoen de Witte

Ook Paviljoen de Witte is een prachtige en waardevolle plek om een laatste eerbetoon te brengen aan een dierbare die van het strand hield. Deze rustgevende locatie aan de Noordzee beschikt over een onvergetelijk uitzicht, waar de golven tevens getuigen zijn van de laatste eerbetoon aan jouw dierbare. Een mooie toevoeging aan dit mooie pand is de wand waarin teksten van bekende Nederlandstalige dichters en schrijvers staan gegraveerd. Onwijs bijzonder!

8: Landgoed en Kasteel Duivenvoorde

Landgoed én Kasteel Duivenvoorde kent een historie van bijna 800 jaar en bevindt zich midden in een prachtig rustig wandelpark met unieke flora en fauna. De locatie is stijlvol en rustig en biedt de mogelijkheid om op een intieme wijze afscheid te nemen van een dierbare. Er zijn verschillende ruimtes in het Kasteel die gebruikt kunnen worden voor het afscheid. Zoals bijvoorbeeld de karakteristieke Marotzaal waarin je een adembenemend uitzicht hebt op het landgoed. Alle ruimtes in het Kasteel zijn ingericht met stukken uit de museale collectie wat het een unieke plek maakt om te verblijven en een blijvende herinnering te creëren. Namelijk in de vorm van een adoptieboom. Zo kun je altijd terugkomen naar de plek waar je een waardevol afscheid hebt gehad van je dierbare.

9: De Remise

Afscheid nemen op een locatie die industrieel, stoer en robuust is? Dat kan zeker! Dit zijn namelijk kenmerken van de Remise die in combinatie met de eigentijdse en sfeervolle inrichting de ruimte een heel eigen karakter geven. Het Remisegebouw in Den Haag is een Rijksmonument met een kenmerkende bouw. Het heeft twaalf hoge houten deuren en hoge raampartijen. De hoogte van maar liefst 9.5 meter en het stoere smeedwerk aan de binnenkant van het gebouw geven een industriële sfeer weer. Maar ook het dak dat op spanten rust zorgt weer voor een prachtige lichtinval en een inspirerende sfeer. Al met al is dit verborgen Haags juweeltje een bijzondere rouwlocatie.

10: Op Hodenpijl

Op Hodenpijl biedt een uitzonderlijk decor voor een bijzonder en gedenkwaardig afscheid. Zij zijn namelijk van mening dat bij een afscheid een passende omgeving hoort, waarbij er ruimte is voor de persoonlijke wensen van de overledene en nabestaanden. Het unieke decor van Op Hodenpijl bevindt zich midden in het groene Midden-Delfland, in de vorm van een prachtige, gerestaureerde kerk. Het landgoed geeft je de mogelijkheid om op een gepaste manier jouw geliefde te herdenken en een waardige afscheidsceremonie te organiseren.

Dit is slechts een greep uit de vele prachtige rouwlocaties in Nederland. Op onze leverancierspagina vind je een mooie verzameling van locaties voor de condoleance en locaties voor de uitvaart.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een mooie rouwlocatie? Neem dan ook eens een kijkje bij de volgende leveranciers.
Bekijk alle rouwlocaties

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje