0
Terug naar overzicht

Bijzondere kinderurnen

12/11/2018
Redactie
Delen:
kinderurnen

Wanneer je kind overlijdt, sta je voor de zware taak om hem of haar een bijzonder rustplekje te geven. Waar begin je dan met zoeken? Om je een beetje te ondersteunen bij deze zoektocht gaven we eerder al wat voorbeelden van bijzondere kinderkistjes. Ook schreven we al eens een artikel over bijzondere gedenkstenen voor kinderen. In dit artikel geven we mooie voorbeelden van bijzondere kinderurnen.

Bijzondere kinderurnen uitkiezen 

Kinderurnen zijn er in verschillende soorten, vormen en maten. Je kan ervoor kiezen om een kinderurn in de woonkamer, in een speciale urnenmuur of bij het familiegraf neer te zetten. Het is handig om te bepalen waar je de urn wilt neerzetten, dit in verband met de materiaalkeuze. Niet elk materiaal kan tegen bepaalde weersomstandigheden. Overleg altijd even met de urnenmaker of het materiaal wat je wilt ook geschikt is voor de betreffende plek.

Laat je helpen door een uitvaartondernemer

Kinderurnen zijn meestal kleiner dan urnen voor volwassenen, omdat bij de crematie minder as vrijkomt. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om in te schatten of de urn groot genoeg is. Een uitvaartondernemer of het crematorium kan je hierbij goed helpen. Hieronder vind je verschillende voorbeelden van mooie kinderurnen.

Als knuffel of speelgoed

Je kunt de keuze voor de urn laten afhangen van iets wat voor jouw kindje heel belangrijk was. Met welke knuffel viel je kind bijvoorbeeld graag in slaap? Of met welk speelgoed speelde hij of zij het allerliefste? Je kunt kiezen voor een kinderurn, bijvoorbeeld in de vorm van zijn of haar lievelingsknuffel, een ballon of Nijntje. Zo maakt Suzanne Suermondt van De Urn bijvoorbeeld urnen in de vorm van een ballon. Maar ook andere vormen zijn mogelijk. Haar ontwerpen zijn volledig gebaseerd op de verhalen over het karakter, de herinneringen en de interesses van de overledene.

Een verhaal in foto's

Een andere mogelijkheid is om een gedenkteken van de urn te maken door deze te personaliseren met foto's, kaarten en andere herinneringen. MIOMIND ontwerpt en maakt urnen van keramiek met een tijdlijn van persoonlijke foto's, kaarten en teksten erop. Je kunt de urn vervolgens vullen met de as van jouw kindje maar je kunt er ook persoonlijke spullen in bewaren zoals een mooie tekening, een briefje of een ander mooi aandenken.

Samen iets maken

Heb je er ook wel eens aan gedacht om de urn samen te maken met een urn ontwerper? Hierdoor krijg je de gelegenheid om je eigen creativiteit in te brengen en het kan ook troostend werken om zelf aan een mooi eerbetoon te werken. Er zijn diverse urnenontwerpers die het mogelijk maken om samen aan de slag te gaan. Zo maakt Juffrouw Grafsteen persoonlijke urnen van keramiek, waar je zelf aan mee kunt helpen als je dat wilt. Niets is gek en alles is mogelijk bij haar. Laat je het liever helemaal door Juffrouw Grafsteen maken? Dan is dat natuurlijk ook goed.

Met een lichtje

Een kaarsje is een mooie, warme manier om iemand te herdenken. Sommige urnenmakers laten dat terug komen door een urn te maken waar een waxinelichtje in kan branden. Studio beeldig heeft diverse urnen, gemaakt van glasmozaïek waar ook een waxinelichtje in past. Naast het feit dat er ruimte is voor een waxinelichtje, zijn het prachtige, kleurrijke urnen, die ze geheel op maat maakt.

Asbeeldje

Ga voor een unieke kinderurn in de vorm van een beeldje met symbolische betekenis. Kunstwerken hebben vaak een symbolische betekenis en kunnen ook aan de hand van jouw wensen gecreëerd worden. Kies een bestaande vorm of laat een kunstenaar een urn op maat maken. 

Biologisch afbreekbare kinderurnen

Er bestaan ook kinderurnen die biologisch afbreekbaar zijn. Deze bijzondere urnen lossen gaandeweg op in de natuur. Ze zijn niet alleen ecologisch, maar ook heel mooi. Laat de as bijvoorbeeld drijven op het water met een speciale zee-urn of strooi de as uit vanuit een gepersonaliseerde strooikoker. Ben je op zoek naar een ecologische urn? Kijk dan eens bij Urnenhemel, naast de 'normale' urnen hebben ze ook verschillende biologisch afbreekbare kinderurnen.

Tweelingurnen

Wanneer een tweeling overlijdt, is het een mooie gedachte om voor een gezamenlijke kinderurn te kiezen. Prematuurkistje verzorgt speciale tweelingurnen in de vorm van twee baby’s, dit voor kinderen die te vroeg geboren en gestorven zijn.  

Je kan dus een bijzondere kinderurn kiezen die helemaal bij jouw kindje past. Goed om te weten: je kunt ook andere bijzondere bestemmingen voor de as kiezen, zoals een schilderij of een sieraad. Heb jij nog andere mooie kinderurnen gezien en wil je die met ons delen? Laat het ons dan even weten.  

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een professionele ontwerper van urnen? Onderstaande twee bedrijven kunnen we van harte aanbevelen.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje