0
Terug naar overzicht

Uitvaart in beeld: digitaal afscheid nemen met Viewneral

14/07/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
digitaal afscheid nemen

Het verlies van een dierbare is een zware en verdrietige gebeurtenis. Het is dan ook erg bedroevend als jij of een nabestaande niet aanwezig kan zijn bij het laatste afscheid, bijvoorbeeld vanwege de afstand. Omdat wij weten hoe belangrijk het is om goed afscheid te kunnen nemen van een dierbare, introduceerden wij eerder dit jaar onze nieuwste dienst 'Viewneral'. Dit is een (inter)actieve uitvaartdienst die je zowel persoonlijk als op afstand kunt vormgeven en bijwonen. Meer weten over een digitaal afscheid met Viewneral? Lees dan vooral verder.

Waarom Viewneral?

Met Viewneral kunnen degenen die er fysiek niet bij zijn het afscheid op afstand vormgeven en volgen. Een uitvaart is immers het laatste afscheid van een dierbare én een laatste herinnering die je aan hem of haar overhoudt. Daarnaast is het met Viewneral ook nog mogelijk om de gehele uitvaart van begin tot eind, of de gewenste gedeelten van de live streaming, vervolgens in een mooie videomontage te verwerken. Een professionele uitvaartvideograaf zorgt ervoor dat de bijzondere momenten tijdens de uitvaart vakkundig op beeld worden vastgelegd. Naast digitaal beeldmateriaal bestaan de Viewneral pakketten die wij aanbieden ook uit een online in memoriam, een herinneringsboek en nog veel meer bijzondere uitvaart producten en diensten. Hierdoor kunnen de mensen die niet fysiek bij de uitvaart aanwezig waren, met een warm gevoel terug kijken op een mooi afscheid. Viewneral maakt het mogelijk om mensen bij elkaar te brengen; op afstand, maar toch dichtbij.

Afscheid op afstand, maar toch dichtbij. 

Waardevol

Niet alleen anno 2020 kan Viewneral erg waardevol zijn, maar ook in de toekomst kan deze nieuwe uitvaartdienst veel betekenen voor alle nabestaanden. Zo kun je bijvoorbeeld live een toespraak houden vanuit huis of vooraf een toespraak inspreken die tijdens de afscheidsdienst wordt afgespeeld. Om een beter beeld te krijgen van Viewneral en de vele mogelijkheden om er ook in een besloten kring een bijzonder afscheid van te maken dat past bij de overledene, hebben wij met onze samenwerkende partners een digitaal afscheid met Viewneral in beeld gebracht. Kijk maar eens met ons mee...

Bovenstaande video is gemaakt door Freddy Abendanon van Uitvaartvideo.net.

Belangrijke momenten tijdens de uitvaart vastleggen

Naast live streaming biedt Viewneral ook uitvaartfotografie aan. Ook foto’s kunnen namelijk troost bieden aan de mensen die niet aanwezig konden zijn op de uitvaart. Een uitvaartfotograaf legt belangrijke momenten tijdens de uitvaart vast. Je ontvangt een digitale fotoreportage van het afscheid in een mooi doosje voor later, zodat je een tastbare en blijvende herinnering hebt.

Marian Schutte Photografy & Writing heeft de uitvaart mooi in beeld weten te brengen. Kijk zelf maar eens naar de prachtige foto’s, die de mogelijkheden voor een uitvaart in besloten kring met Viewneral representeren.

Viewneral in beeld

Een mooie locatie

De afscheidslocatie is standaard inbegrepen bij Viewneral. Het digitaal afscheid dat wij in beeld hebben gebracht vond plaats bij Crematorium De Dijk. Crematorium De Dijk is een unieke locatie, waar persoonlijke aandacht vanzelfsprekendheid is. Je kunt hier in alle rust afscheid nemen van jouw dierbare.

Bijzonder rouwvervoer

Met Viewneral kan de gehele uitvaart in beeld worden gebracht. Vanaf het moment dat het rouwvervoer aankomt bij de uitvaartlocatie tot aan de laatste groet. Op de foto's en in het filmpje kun je zien hoe een uitvaartbegeleidster voor de rouwbus uitloopt naar de locatie. Voor dit afscheid hebben wij gekozen voor een klassiek Volkswagenbusje van KlassiekeRouwautos.nl. Het is een prachtig en uniek eerbetoon aan de overledene. Daarnaast is het mogelijk om het Volkswagenbusje zelf te besturen, wat het allemaal extra persoonlijk maakt.

Een persoonlijk Luizterverhaal

De muziek voor deze Viewneral is verzorgd door Luizter. Zij weten gesproken woord, zang en piano prachtig bij elkaar te brengen. Onder begeleiding van de piano zingt de zangeres een levensverhaal ofwel 'Luizterverhaal' over de overledene. Het verhaal over de fictieve personage voor dit afscheid is in samenwerking met Marian Schutte Photography & Writing geschreven. Hoewel er weinig mensen fysiek aanwezig zijn tijdens de uitvaart, zullen degenen die via de livestreaming meekijken een gevoel van de warme en liefdevolle sfeer meekrijgen. Het is een bijzondere manier om het leven van een overledene te vieren, ook op afstand.

Een gepersonaliseerde kist

De kist is gemaakt door Beerenberg. Je kunt de houten kisten van Beerenberg geheel naar wens personaliseren met iedere willekeurige print. Door gebruik van full colour printen direct op het hout is Beerenberg in staat om kwalitatieve unieke ontwerpen te maken, die een creatieve bijdrage leveren aan een persoonlijke uitvaart.

Rouwbloemen op maat

De bloemen voor dit digitaal afscheid zijn verzorgd door Uitvaartbloemist In Memoriam. De bloemen vormen samen met de kist een mooi geheel. Er is veel mogelijk qua vorm, kleur en bloemsoort om het rouwboeket en de bloemendecoratie een persoonlijke invulling te geven. Uitvaartbloemist In Memoriam maakt als specialist een persoonlijk, bijzonder en liefdevol rouwbloemwerk op maat.

Online herdenken

Na de uitvaart kom je het liefst nog even samen met alle familieleden en vrienden om onder het genot van hapjes en drankjes dierbare herinneringen aan de overledene op te halen. Ook daar hebben wij aan gedacht bij de ontwikkeling van Viewneral. Met MOMENT.online maak je binnen 15 minuten op een gebruiksvriendelijke wijze een persoonlijk in memoriam. Het verdriet bij de trieste gebeurtenis van een overlijden gaat gepaard met mooie herinneringen. Het kan steun bieden om deze herinneringen op afstand met elkaar te delen en samen te brengen op een respectvolle, persoonlijke en unieke plek.

Koester, Troost en Op Maat

Je hebt de keuze uit een vooraf samengestelde Viewneral of een Viewneral volledig op maat. Wij bieden drie Viewneral mogelijkheden aan; Koester, Troost en Op Maat. De Viewneral die wij met onze partners in beeld hebben gebracht is 'Troost'. Voor een beter beeld lichten wij de mogelijkheden kort toe:

Koester

'Koester' is een mooi digitaal afscheid met goede begeleiding, zodat iedereen alle ruimte heeft om afscheid te nemen en een bijdrage te leveren voor de uitvaartplechtigheid. Koester biedt een mooie selectie aan diensten en producten met een afscheidsreportage die je met je nabestaanden na het afscheid terug kunt kijken.

Troost

Samen met de uitvaartbegeleider ondersteunen we bij alles was er op je af komt. We zorgen ervoor dat iedereen het afscheid kan bijwonen; op de afscheidslocatie en vanuit een ruimte via de livestream verbinding. Ook is het mogelijk om je videoboodschap te delen tijdens de plechtigheid. ‘Troost’ biedt alles wat er nodig is om ook op afstand live aanwezig te zijn bij de uitvaart.

Op Maat

Bij een Viewneral ‘Op Maat’ wordt het digitale afscheid aan de hand van jouw wensen verzorgd. ‘Op Maat’ biedt alle mogelijke digitale faciliteiten, zodat iedereen op elk gewenste manier betrokken wordt bij het afscheid.

Viewneral word je aangeboden door RememberMe en bestaat uit producten en diensten van onze partners; van uitvaartondernemer tot toeleveranciers. Heb je vragen over Viewneral of wil je nu alvast een digitaal afscheid in kaart brengen of organiseren? Neem gerust contact met ons op of bezoek de Viewneral pagina voor meer informatie. Wij helpen je graag verder.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een videograaf of fotograaf die de uitvaart kan vastleggen? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties (1)

Reactie van Gea de Boer op 14 jul. 2020 14:23
"Prachtige site. Geeft veel inspiratie, heel erg bedankt. Zal in het beroep van Stervensbegeleider vast weleens contact opnemen."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje