0
Terug naar overzicht

Tips voor een persoonlijke herdenkingsbijeenkomst

02/05/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
persoonlijke herdenkingsbijeenkomst

Op de dag van het afscheid vindt vaak een herdenkingsbijeenkomst plaats om gezamenlijk mooie herinneringen aan de overledene op te halen. Een mooie invulling van deze bijeenkomst kan een positieve bijdrage leveren aan een warme herinnering, waar je met een fijn gevoel op kunt terugkijken. Wij geven tips voor de invulling van een persoonlijke herdenkingsbijeenkomst.

7 tips voor een persoonlijke herdenkingsbijeenkomst

1. Een bijzondere locatie voor de herdenking

Het aanbod met geschikte locaties voor een persoonlijke herdenkingsbijeenkomst is enorm. Daarom kan het best lastig zijn om een keuze te maken. Onze tip? Kies voor een locatie waar jij je goed bij voelt en/of een locatie die past bij de overledene. Een voorbeeld van een prachtige locatie voor de herdenkingsbijeenkomst is Buitenplaats Kameryck, waar natuur en gastvrijheid samenkomen. De unieke en uitnodigende omgeving levert een waardevolle bijdrage aan een memorabele herdenkingsbijeenkomst.

Op zoek naar meer inspiratie voor bijzondere locaties voor een persoonlijke herdenkingsbijeenkomst? Neem dan eens een kijkje op onze leverancierspagina

2. Een speech houden

Een mooie speech is bijna onmisbaar voor een persoonlijke herdenkingsbijeenkomst. Houd een speech waarin je bijzondere herinneringen aan de overledene ophaalt en anekdotes vertelt. Het schrijven van een speech kan best moeilijk zijn. Er is waarschijnlijk zoveel wat je graag wilt vertellen over de overledene. In het artikel "Wat kun je vertellen tijdens de uitvaartspeech?" helpen we je op weg en kun je lezen wat je allemaal kunt vertellen tijdens de speech. Lees daarna ook eens het artikel 'De uitvaartspeech: Do’s en Dont’s' voor tips en adviezen bij het schrijven van een uitvaartspeech. 

Tip: Als je er echt niet uit komt kun je nog altijd de hulp van een professionele uitvaartpreker inschakelen. Heleen Litmaath van Granaatappel Tekst & Uitvaart luistert graag naar jouw verhaal en helpt je bij het vinden van de juiste woorden voor de uitvaartspeech.

3. Een creatief alternatief voor het condoleance boek

Een manier om lieve boodschappen over de overledene of sterkte wensen te verzamelen tijdens de herdenkingsbijeenkomst is door de gasten in een condoleance boek te laten schrijven. De berichten die hierin staan kun je daarna teruglezen, wanneer je daar behoefte aan hebt. Een creatief alternatief voor het condoleance boek is bijvoorbeeld Jenga. Een andere bijzondere manier om alle lieve en troostende woorden van de gasten tijdens de herdenkingsbijeenkomst te koesteren is door keien op een tafeltje neer te leggen, waar de gasten met een stift een klein lief berichtje op kunnen schrijven.

4. Lekkere hapjes waar de overledene dol op was

Veel locaties bieden de mogelijkheid om de catering te verzorgen voor de herdenkingsbijeenkomst. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf de hapjes en drankjes te verzorgen of je laat dit doen door een ervaren cateraar. Het Wapen van Degenkamp neemt als ervaren cateringbedrijf graag zoveel mogelijk werk voor je uit handen. Zij zorgen voor een gepaste invulling van de catering en luisteren naar jouw wensen. Kies voor drankjes en hapjes waar de overledene dol op was voor een extra persoonlijke touch. 

5. Muziek die past bij de overledene

Muziek maakt vaak een belangrijk onderdeel uit van de herdenkingsbijeenkomst. Muziek biedt immers troost in momenten van verdriet. Het allermooist is natuurlijk als er muziek wordt gespeeld waar de overledene van hield of die past bij de overledene. Er wordt ook steeds vaker gekozen voor livemuziek. Dit sluit erg mooi aan bij een persoonlijke herdenkingsbijeenkomst. Om de muziek nog persoonlijker te maken, bieden veel muzikanten de mogelijkheid om een geheel op maat geschreven nummer te schrijven dat het leven van de overledene mooi vertaalt. Neem maar eens een kijkje bij Luizter.  

6. Betrek de gasten erbij

Een andere manier om de herdenkingsbijeenkomst nog persoonlijker te maken, is door de nabestaanden er zoveel mogelijk bij te betrekken en ze een actieve rol te geven tijdens de bijeenkomst. Vraag bijvoorbeeld aan de gasten om een persoonlijk item mee te nemen dat ze ooit van de overledene hebben gekregen. Of denk aan leuke foto's die ze van de overledene hebben. Een ander creatief idee om de gasten er bij te betrekken is met een memory table, vol met mooie en warme herinneringen aan de overledene.

7. Een herinneringscabine

In Herinnering’ is een intieme, afsluitbare plek waar je even stil kunt staan bij het verlies van een dierbare, collega, medebewoner of andere bekende. In de cabine kun je in alle rust en privacy afscheid te nemen en is het mogelijk om een bericht achter te laten voor de nabestaanden. Of misschien kun je op papier kwijt wat je graag nog tegen de overledene had willen zeggen. De herinneringscabine biedt een moment van geborgenheid voor iedereen. 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje