0
Terug naar overzicht

5 x Rouwgedichten uitgelicht

18/07/2023
Redactie
Delen:
rouwgedichten

Ken je dat gevoel? Je bent je geliefde verloren. Woorden schieten tekort of zijn ontoereikend om te omschrijven hoe je je voelt. Mensen willen je troosten, maar lijken mijlenver van je af te staan. Het juiste rouwgedicht kan je helpen om om te gaan met je verdriet. We lichten in dit artikel vijf prachtige gedichten uit waarin verlies steeds op unieke wijze wordt verwoord.

Rouwgedichten: onze top 5

Miljoenen sterren - Karin Anbergen

Iedereen die een dierbare is verloren zal dit rouwgedicht begrijpen. Stapje voor stapje ga je verder en worden de herinneringen aan je dierbare je meest kostbare bezit. Ook al is je dierbare er niet meer, je draagt hem of haar voor altijd met je mee in je hart.

rouwedicht Teresia Rook.

 

Verbonden voor altijd - Liesbeth Goderie

Vaak vertelt iemand die een dierbare verloren is dat bepaalde herinneringen aan die persoon vervagen. Ze hebben het gevoel dat ze hem of haar kwijtraken. Weet, dat ondanks dat bepaalde herinneringen vervagen, dat je altijd de overledene met je mee zal dragen. Dit gedicht kan troost bieden op deze momenten.

Rouwgedicht Liesbeth Goderie

 

Meedogenloos - Ilone Krukkert

Wanneer je een dierbare verliest, lijkt jouw wereld stil te staan terwijl de wereld om je heen doorgaat. Dit geeft een onwerkelijk gevoel. Want, hoe kan alles gewoon doorgaan alsof er niets is gebeurd terwijl je dierbare er niet meer is? Meedogenloos is een mooi gedicht over rouw en verlies dat erkenning geeft aan deze gevoelens.

Rouwgedicht Ilone Krukkert

 

Mens - Caroline Duisings

Een mooi rouwgedicht dat herkenbaar is voor iedereen die zich sterk houdt voor de buitenwereld maar vanbinnen nog in diepe rouw is. Hoelang een rouwperiode duurt is voor iedereen anders. Wees niet te streng voor jezelf en verstop je verdriet niet voor de buitenwereld.

Rouwgedicht Caroline Duising

 

Stil zijn - Moniek van Poeteren

Wanneer je een dierbare verloren bent, zullen de mensen om je heen er alles aan willen doen om het verdriet draaglijk te maken. Vaak goedbedoeld maar je zit er misschien niet op te wachten. Herken jij je in dit rouwgedicht? Wees dan niet bang om iemand te vragen om naar je verhaal te luisteren. Het kan je opluchten en je bent er echt mee geholpen. Dit is overigens slechts een deel van het gedicht. Het gehele gedicht lees je hier.

 

Rouwgedicht Moniek van Poeteren

Heb jij ook een talent voor dichten?

Deze vijf rouwgedichten zijn maar een kleine greep uit de vele gedichten die er bestaan. Wekelijks publiceren we nieuwe gedichten over rouw en verlies. Houd onze website dus goed in het oog. 
Kun jij zelf mooie rouwgedichten schrijven of ken je iemand die hier goed in is? Laat het ons weten in de comments!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje