0
Terug naar overzicht

Bijzondere rouwbloemen en mooie decoratie: tips

26/10/2023
Redactie
Delen:
bijzondere rouwbloemen

Bijzondere rouwbloemen zorgen voor een speciale sfeer bij het afscheid van een geliefde. Je kan variëren in vorm, kleur en bloemsoort om het rouwboeket en de bloemendecoratie een eigen invulling te geven. Er zijn nog meer bijzondere alternatieven die een bepaalde persoonlijke sfeer aan de uitvaart meegeven. Ken je de gespoten bloemen en het papieren rouwboeket al?

Gespoten bloemen

Wist je dat het mogelijk is om je favoriete bloemen in een andere kleur te spuiten? Dat kan een leuk idee zijn wanneer je bijvoorbeeld een bepaalde kleur als thema wilt laten terugkeren bij de uitvaart. Je kunt die kleur laten terugkeren op het overlijdensbericht, in de aankleding en dus ook in de bloemen. Op die manier geef je de uitvaart de gewenste kleur en de juiste sfeer. Je kan de bloemen ook personaliseren door ze te versieren met een print. Druk een naam, een favoriete uitspraak of een kleine afbeelding op de bloemblaadjes.

Bijzondere rouwbloemen: vlinders en muzieknoten

Qua vorm is alles mogelijk - en dan bedoelen we ook echt alles. Liep de overledene graag rond in de natuur? Laat dan een bloemenpracht (of meerdere) maken in de vorm van een vlinder of een vogel. Hield de overledene van muziek? Kies dan voor een muzieknoot of -instrument. Hoe mooi is het niet om datgene wat je dierbare liefhad terug te zien bij het afscheid? Ga in gesprek met de bloemist of begrafenisondernemer en creëer samen een passend bloemenkunstwerk.

Boeket van kwasten en groenten

Het is ook een origineel idee om betekenisvolle voorwerpen in het rouwboeket te laten verwerken. Zo maakten verschillende bloemenkunstenaars diverse rouwstukken van onder andere groenten, kwasten of plamuurmessen. Een mooi eerbetoon aan iemand die schilder van beroep was of een voorliefde voor zijn groentetuin had. Bekijk hier onze bloemsierkunstenaars.

Boeket met sieraden of zijden bloemen

Wil je liever geen echte bloemen? Kies dan voor een chic alternatief. Vervang de bloemen door mooie linten, parels en broches. Of ga voor zijden bloemen. Het geeft een prachtig resultaat. Een bijkomend voordeel: dit materiaal verwelkt niet en dus ook na de uitvaart als herinnering dienen.

Ga voor planten

Planten geven een frisse, natuurlijke uitstraling aan de uitvaart en zijn zeer geschikt als decoratie. Kies één grote plant of meer groen als decoratie. Versier de ruimte met hangende potjes met hang- of vetplantjes voor een natuurlijke sfeer. Daarnaast kunnen vazen ook een mooie aanvulling zijn op het geheel: kies gekleurde, glazen of versierde bloempotten.

Vraag de gasten om een bloem

Wanneer je het lastig vindt om bloemen te kiezen of de andere nabestaanden wilt betrekken, kan je de gasten vragen om één bloem mee te brengen. Hiermee maak je een verzameling van bijzondere rouwbloemen die volgens de gasten passen bij de overledene. Maak nadien een bloemenwand of maak er iets anders speciaals van.

Een papieren boeket

Met papier en wat creativiteit (of creatieve vrienden) kun je alle kanten op. Maak een boeket in de vorm van papieren bloemen of creëer papieren kunst met teksten van nabestaanden. Papier kan ook gebruikt worden om de ruimte verder aan te kleden: hang papieren lantaarns op of een slinger met favoriete teksten en hang daartussen mooie kleine (bosjes) bloemen.

Wensboom

Een wensboom is een mooie manier om de natuur en de gasten te betrekken bij de uitvaart. Het idee van de wensboom is dat de nabestaanden er een wens of herinnering in achterlaten. Daarvoor kun je een echte boom gebruiken (een klein exemplaar), maar met een paar losse takken creëer je ook gemakkelijk een wensboom. Leg wat kaartjes aan lintjes en pennen neer zodat de gasten hun boodschap kunnen achterlaten. Tip: leg ook bij de wensboom een instructie neer zodat de gasten weten wat er van hen verwacht wordt. Het is handig om te weten dat niet iedere bloemist ervaring heeft met deze originele ideeën. Zoek in onze bedrijvengids naar de juiste bloemist en creëer samen een stuk met bijzondere rouwbloemen voor op de uitvaart. 

Rouwbloemen bewaren in hars

Rouwbloemen zijn een blijk van waardering, respect en liefde tegenover de overledene en ze bieden een vorm van troost en steun. Veel nabestaanden bewaren ze dan ook liever na het afscheid van hun dierbare. Gelukkig is het tegenwoordig perfect mogelijk om de bijzondere rouwbloemen na de uitvaart te bewaren. Zo kun je ze bewaren in hars en ze een mooi plekje in huis geven of als troostgeschenk cadeau doen. Een prachtig bedrijf dat jou hierbij kan helpen, is Floral Stories. Zij vereeuwigen de bloemen van de uitvaart en veranderen het in een persoonlijke object. Draag je de rouwbloemen liever dicht bij je? Dan kun je er bij Floral Stories ook voor kiezen om één of meerdere rouwbloemen in een sieraad te verwerken. De mogelijkheden om de bloemen na de uitvaart te vereeuwigen zijn talrijk.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje