0
Terug naar overzicht

Dierbare foto's in je interieur verwerken

17/01/2023
Redactie
Delen:
Dierbare foto's in je interieur verwerken

Fijne herinneringen zijn eigenlijk het meest kostbare bezit dat we hebben. Onvervangbaar, uniek & vol met emotie. Zeker in het geval van een overlijden kunnen foto's een belangrijke rol spelen in het rouwproces en alle jaren die nog voor de deur staan. Maar, hoe ga jij deze mooie kiekjes een plekje geven? In dit artikel vertellen we hoe je dierbare foto's in je interieur kunt verwerken... Op een creatieve en unieke manier.

Fotovaasjes

Met stip de mooiste vaas die jouw interieur mag verwelkomen; fotovaasjes. Koop een ronde en langwerpige koker (bijvoorbeeld van hard karton) en print jullie foto op stevig fotopapier uit. Voorzie de koker van goede lijm en plak de foto er al draaiend op. Let op: druk de foto goed aan om mogelijke luchtbelletjes te voorkomen. Natuurlijk zijn deze vaasjes slechts 'kunstvaasjes' en is het niet de bedoeling om ze daadwerkelijk te vullen met water.

Dit kan natuurlijk ook met wijnflessen

Wil je voor een meer landelijke stijl gaan? Dan kun je natuurlijk ook wijnflessen voorzien van jullie mooiste herinneringen. Gewoon even het wijnetiket met heet water laten losweken en vervolgens een foto met stevige lijm bevestigen op de fles. Leuk idee: ga voor een combinatie van wijnflessen in verschillende groottes en kleuren voor een speels effect.

Dromenvanger nieuwe stijl

Je kent ze wel: die mooie dromenvangers met veertjes en kralen. Je kunt deze eye catcher een nieuw leven in blazen door er met dunne touwtjes foto's tussen te hangen van die ene, dierbare persoon. Hang deze dromenvanger bijvoorbeeld op een mooi en persoonlijk plekje in je slaapkamer.

Foto's aan een tak

Heb jij een interieur in een landelijke stijl? Ga dan eens op zoek naar een stevige, lange tak in het bos. Koop een aantal matchende touwtjes en bevestigingsklemmetjes en bevestig, afhankelijk van de grootte van de tak, verschillende touwtjes aan de tak. Hang de klemmetjes aan de onderkant van de touwtjes en klem de foto's naar keuze hierin. Tip: hang de touwtjes op allerlei verschillende hoogtes voor een speels effect.

Fotolint

Je weet wel: dat fotolint de je ook op de uitvaart kun gebruiken. Een creatieve en speelse manier om jouw favoriete foto's een leuk plekje te geven in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of bij zijn of haar persoonlijke gedenkhoekje. Je kunt de foto's met mini knijpertjes aan het lint bevestigen, maar bijvoorbeeld ook met leuke lintjes, of mooi zilverdraad.

Wereldherinnering

Was hij of zij een echte vakantieganger? Hebben jullie bijvoorbeeld heel veel mooie reizen gemaakt samen? Dan is dit -in letterlijke zin- een wereldherinnering. Koop een grote landkaart en ga eens na waar jullie allemaal geweest zijn. Hang een foto van een bepaalde vakantie op de plek waar jullie geweest zijn en binnen no time is deze saaie landkaart omgetoverd tot jullie persoonlijke levensloop. Tip: hang deze herinnering op een grote, kale muur. Bijvoorbeeld boven de bank.

Foto's in je interieur verwerken met een lichtslinger

Voor de meer vintage invalshoek kun je foto's in je interieur verwerken door middel van een lichtsnoer. Je weet wel, zo een snoer met van die grote, antieke draailampen eraan. Hang 'm op in een mooi hoekje, gewoon van boven naar onder, en hang tussen de lampjes verschillende kiekjes.

Klok van foto's

Hoe mooi is het om jullie twaalf mooiste foto's te gebruiken als nummeraanwijzers? Hoe? Het is eigenlijk heel simpel: bevestig de wijzers in het midden van een grote, kale muur en bepaal met een meetlint op welke afstand jij de foto's wilt bevestigen. Ga je bijvoorbeeld voor een afstand van 25 cm? Zet een stip op de muur en trek een ronde om de wijzers. Hang vervolgens de twaalf foto's neer over deze ronde. Tip: stop de foto's in mooie, matchende lijstjes.

Fotomuur

Tover een kale muur om tot zijn of haar persoonlijke ereplekje en hang 'm vol met foto's. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alle foto's in verschillende soorten lijstjes te hangen, verspreid over de hele muur. Ook heel mooi: maak een vorm van een hart met de foto's. Houd je meer van eenvoud? Dan kun je wellicht 1 foto uitvergroten.  

En, voor welke manier van foto's in je interieur verwerken zou jij gaan? Of heb je zelf nog een fijne tip voor ons? Laat het ons dan weten in een reactie onder dit artikel.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje