0
Terug naar overzicht

Uitvaartmuziek voor een overleden grootouder

06/09/2023
Redactie
Delen:
Uitvaartmuziek voor een overleden grootouder

De band tussen grootouders en hun kleinkinderen is er een die niet kan worden geëvenaard. Oma en opa staan altijd voor je klaar en je kunt je een leven zonder hen eigenlijk niet voorstellen. Het verliezen van een grootouder is dan ook erg zwaar. Je bent verdrietig en vindt het moeilijk om de juiste woorden te vinden om het verlies te beschrijven. Op dit soort momenten kan het fijn zijn om de muziek te laten spreken. Wij hebben een lijst samengesteld met mooie en toepasselijke uitvaartmuziek voor een overleden grootouder. Luister naar deze prachtige nummers op de dagen dat het gemis extra voelbaar is, of gebruik ze als uitgangspunt voor het maken van de afspeellijst voor de uitvaartdienst. De songteksten kunnen je troost bieden in deze moeilijke periode.

8 x Uitvaartmuziek voor een overleden grootouder:

1. How Can I Help You Say Goodbye - Patty Loveless 

Het nummer 'How Can I Help You Say Goodbye' werd in 1993 uitgebracht door countryzangeres Patty Loveless en is sindsdien een populair nummer voor de uitvaart van zowel moeders als grootmoeders. Was je grootmoeder een zorgzame, toegewijde vrouw die alles deed om je door een moeilijke tijd heen te helpen? Dan is dit nummer misschien wel de perfecte keuze om op haar afscheid af te spelen.

2. Heaven’s Garden - Kieran Brennan

Singer-songwriter Kieran Brennan combineert de klanken van Ierse volksmuziek en klassieke country tot een perfecte melodie in het prachtige nummer 'Heaven's Garden'. Dit nummer is een mooie keuze voor de uitvaart van een grootmoeder die graag naar countrymuziek luisterde. 

3. My Love - Sia

'My Love' van de Australische zangeres Sia is een nummer dat je bijblijft. Het nummer kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo beschrijft ze in de tekst het verlangen naar iemand die is er niet meer is. Dit kan een geliefde zijn of iemand die je erg dierbaar was, zoals oma of opa. Het nummer kan tijdens de uitvaartceremonie fijne herinneringen oproepen.

4. Rob de Nijs - Zo zal het zijn

De ontroerende woorden van Rob de Nijs raken je meteen vanaf het begin in het nummer 'Zo zal het zijn'. Rob zingt over iemand die op sterven ligt en dat de stervende naar een mooie plek gaat waar men geen haat of pijn kent. "Doof nu ’t licht en sluit je ogen en vergeet de strijd. Jouw leven hier is omgevlogen, maar je liefde blijft". Het klinkt misschien raar, maar je kunt eigenlijk stellen dat het een geruststellend nummer is over de dood. Een nummer dat past bij een grootouder die een gelukkig en lang leven heeft geleid. 

5. Grandpa - Justin Moore

Justin Moore schreef dit nummer voor zijn beide opa's. Fun fact: Moore vertelde ooit in een interview dat hij de reacties van zijn opa's na het luisteren van dit nummer nooit zal vergeten. Het was de allereerste keer dat hij zijn opa's heeft horen huilen, op de begrafenis van zijn oma na dan. Hij vertelt in dit nummer dat opa zijn superheld was en blikt terug op onvergetelijke momenten met opa samen. Een mooi nummer voor een grootvader die graag naar countrymuziek luisterde en een echte superheld was in jouw ogen!

6. I’ll See You Again - Westlife

"Always, you will be part of me. And I will forever feel your strength when I need it most. You're gone now, gone but not forgotten. I can't say this to your face, but I know you hear." Het spreekt voor zich dat het nummer 'I'll See You Again' van Westlife een plekje in deze lijst met uitvaartmuziek voor een overleden grootouder verdient. Dit lied werd in 2009 uitbracht en wordt vaak afgespeeld tijdens uitvaarten in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Het is een emotioneel nummer ter ere van een overleden dierbare.

7. My Angel - Kellie Pickler

Kellie Pickler zingt in het nummer 'My Angel' over haar overleden grootmoeder die als een moeder voor haar was. Haar oma was niet alleen een liefhebbend persoon die voor haar zorgde, maar ook nog eens haar beste vriendin. Veel kleinkinderen zullen zich helemaal kunnen vinden in de tekst. Daarom mocht My Angel niet ontbreken in onze lijst met uitvaartmuziek voor een overleden grootouder.

8. Ann Christy - De Roos

Dit prachtige nummer van Ann Christy heb je vast en zeker al eens gehoord. De Roos is een mooie muziekkeuze voor de uitvaart van een grootouder. Het nummer bestaat uit een zeer treffende tekst. Luister hieronder maar eens...

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje