0
Terug naar overzicht

Alternatieven voor het rouwboeket

12/11/2015
Redactie
Delen:
alternatieven voor het rouwboeket

Ben je niet zo van de bloemen en wil je iets anders op jouw uitvaart? Heb je liever iets bijzonders dat outside the box is? Dat is mogelijk, zolang je denkt in andere materialen die bij jouw stijl en smaak passen. Dit zijn een aantal creatieve alternatieven voor het rouwboeket.

Planten

Technisch gezien misschien niet helemaal een alternatief, maar planten geven wel degelijk een andere sfeer. Voor een moderne, frisse look kun je met planten veel bereiken.

Schelpen

Wie weet heb je het vroeger net als ik gedaan: schelpen zoeken op het strand. Samen met mijn moeder gingen we de kustlijn af om de mooiste schelpen te verzamelen. Zij bewaarde deze in een glazen pot in de woonkamer en kan van iedere schelp nog precies vertellen waar deze vandaan kwam. Een mooie gedachte om afscheid mee te nemen.

Stenen

Eigenlijk gaat hetzelfde op voor stenen als het idee van de schelpen. Ga op zoek naar unieke exemplaren en creëer jouw eigen verzameling. Zet jouw visie van het ontwerp op papier en vertel aan jouw dierbaren hoe je het voor je ziet.

Papier

Met papier kun je ontzettend veel kanten op. Als je een beetje handig bent, kun je zelf aan de slag of wellicht heb je een goede vriend of vriendin die voor jou aan de slag wilt. Een idee om deze alternatieven voor het rouwboeket persoonlijk te maken, is om aan iedereen die dichtbij je staat te vragen een boodschap te schrijven op papier en deze samen te voegen tot een kunstvorm. Houd er wel rekening mee dat papier kwetsbaar is in de regen. Breng dus een beschermlaag over het papier heen.

Veren

Voor de bohemian liefhebbers zijn veren een echte aanvulling. Neem een prachtige pauwenveer of gebruik meerdere kleine veren en bind deze samen voor een wauw-effect.

Pinwheel

De windmolen, oftewel de pinwheel, is er zelfs in de vorm van een bloem. Het geeft een speels effect als de wind waait.

Ballonnen

Als je denkt dat ballonnen kinderlijk zijn, dan gaan we het tegendeel bewijzen. Met ballonnen kun je een prachtig kleurenpalet creëren. De gasten kunnen ze zelfs aan het einde van de ceremonie oplaten. Let er hierbij wel op dat je biologisch afbreekbare ballonnen gebruikt.

Hout

Haal de zaag maar uit de kast, want met hout kun je geweldige vormen maken. Je kunt denken in de traditionele vormen zoals een hart of zelfs bloemen, maar je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje