0
Terug naar overzicht

Planten en bloemen als bedanking op de uitvaart

16/12/2015
Redactie
Delen:
Planten & bloemen als uitvaartbedankje

Geef de gasten die naar de uitvaart komen een mooi aandenken aan de overledene in de vorm van een plant of een bloem. Zo geef je ze een ecologisch verantwoorde herinnering.

Planten en bloemen als bedanking op de uitvaart: inspiratie

Zaadjes om in de tuin te planten

Door nieuw leven te planten, eer je de overledene. Geef de gasten zaadjes als dank voor hun aanwezigheid. Er zijn veel mogelijkheden: kies je voor een bloem of een plant, voor één soort of meerdere soorten, voor zaadjes of bloembollen? Geef bijvoorbeeld de zaadjes van de lievelingsbloem van de overledene of van het vergeet-mij-nietje. Je kunt ook verschillende zaadjes geven of zaadjes waarvan je niet weet wat eruit komt. Zo verras je de nabestaanden of laat je ze met elkaar vergelijken welke mooie bloem of plant er nu in hun tuin of voor hun raam groeit.

Bloemen om van te genieten

Een simpele bloem doet ook veel. Bijvoorbeeld een donkerrode of felroze roos is al een blikvanger. Als die een week lang in huis staat, genieten de gasten elke dag dat de roos langer leeft en denken ze aan de overledene.

Potplant in huis

Niet iedereen kan een boom planten in de tuin of op het balkon. Dan is een plant in een pot een goed alternatief. Kies een plant die weinig onderhoud nodig heeft en lang leeft, bijvoorbeeld een vetplant of een cactus. Ideaal voor de nabestaanden om te verzorgen en lang van te houden.

Blaadjes voor een geurige herinnering

Bloemblaadjes ruiken lekker en gaan lang mee. Maak er potpourri van en geef dat in een mooi potje mee na de uitvaart. Zoek de favoriete bloemblaadjes, kruiden, schillen van citrusvruchten en specerijen van de overledene bij elkaar en maak er een geurige bedanking van.

 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje