0
Terug naar overzicht

Zo kies je de juiste bloemen voor een afscheid

25/08/2020
Redactie
Delen:
Bloemen voor het afscheid

Bloemen zijn een mooi gebaar om je medeleven te tonen bij een uitvaart. Maar welke bloemen kies je? Welke kleuren passen erbij? Waar moet je op letten? Dat zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen bij het kiezen van de bloemen voor een afscheid. Wij helpen je graag met een paar tips en antwoorden.

Wat was je band met de overledene?

Een belangrijke factor bij het kiezen van de bloemen voor een begrafenis of crematie is je band met de overledene. Vertel de bloemist wat meer over je relatie met de overledene en vraag welke bloemen het best passen bij het afscheid. Een bloemist kan je helpen om bloemen te kiezen die de overledene eer aandoen op een manier die bij jullie relatie past. Lees ook eens het artikel 'Etiquette uitvaartbloemen: informatie en tips' om hier meer over te weten te komen.

Wat past bij de overledene?

Als je weet wat de lievelingsbloemen van de overledene waren, dan kun je daar je keuze op baseren, tenzij er in de rouwkaart wordt gevraagd naar bepaalde soorten bloemen of kleuren. Hield de overledene bijvoorbeeld van zonnebloemen? Dan is het een prachtidee om die te kiezen voor het afscheid. Je kunt ook kiezen voor bloemen in de lievelingskleuren van de overledene.

Bloemen met een betekenis

Het is niet altijd gemakkelijk om geschikte bloemen voor een afscheid te kiezen. Het is daarom handig om de betekenis van bloemen in het rouwboeket te kennen. Dat helpt je ook bij het kiezen van de bloemen voor de rouwkransen en de decoratie. Misschien past de symboliek van een bloem wel heel goed bij de overledene of bij jullie relatie. Bekijk maar eens de symboliek van de verschillende bloemsoorten. Zo staat de alstroemeria bijvoorbeeld voor een langdurige vriendschap.

Speciale bloemstukken of kransen

Er is meer mogelijk dan een bloemenboeket voor een uitvaart. In overleg met de nabestaanden kun je ook kiezen voor kistbedekking. Dat is een bloemstuk dat de hele kist bedekt. Of een kleiner bloemstuk dat op de kist wordt gelegd. Ook een rouwkrans die naast de kist wordt gezet is een optie.

Bloemen bij het afscheid hoeven niet altijd traditioneel te zijn. Zeker niet als de overledene bij de eindbeslissing centraal staat. Neem maar eens een kijkje bij de professionele bloemisten op onze leverancierspagina. Zij adviseren jou bij het kiezen van speciale bloemstukken of kransen.

Het budget

De prijzen van de verschillende bloemstukken lopen erg uiteen. Een rouwboeket is het voordeligst, maar is net zo mooi en persoonlijk als de duurdere bloemstukken. De kistbedekking en de rouwkrans zijn wat duurder dan het rouwboeket. Bepaal daarom vooraf wat je wilt uitgeven en bespreek je budget en je wensen met de bloemist. Deze vertelt je wat er allemaal mogelijk is binnen je budget en adviseert je hierin.

Bloemen voor het afscheid kiezen: belangrijke tip

Lees altijd goed wat de rouwkaart of de rouwadvertentie over de bloemen vermeldt. Soms wordt er namelijk aangegeven dat bloemen niet gewenst zijn, of juist dat de overledene erg van een bepaalde soort bloemen hield. Probeer hier zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje