0
Terug naar overzicht

Hangplanten op je uitvaart

29/02/2016
Redactie
Delen:
Hangplanten op je uitvaart

Eerder schreven we al wat over de ecologische uitvaart, waarin we tips geven om je uitvaart zo 'groen' mogelijk in te vullen. Ook vandaag denken we in milieu bewuste termen, want hoe mooi zijn hangplanten op je uitvaart bijvoorbeeld? Als je dol bent op de natuur, is dit een mooie vorm van decoratie voor jouw afscheid. Je kunt dit zelf regelen maar ook bijvoorbeeld een bloemist vragen om je hierbij te helpen.

Soorten hangplanten op je uitvaart

Er zijn verschillende soorten hangplanten te krijgen. Kijk eerst eens naar de kleuren die je gaat gebruiken op de uitvaart. Is er bijvoorbeeld veel wit terug te vinden in de decoratie? Dan kan het heel mooi zijn om grote, witte geraniums te nemen. Wil je toch een kleuraccent terug laten komen? Dan zijn petunia's, in bijvoorbeeld de kleur blauw, een goede optie. Ook mooi: het simpel houden en alleen voor de kleur 'groen' gaan of verschillende soorten planten combineren voor een wat meer casual effect.

Normale plantjes zijn natuurlijk ook goed

Natuurlijk hoef je niet per se te kiezen voor hangplanten. Je kunt, zoals je ziet op de afbeelding bovenaan dit artikel, jouw potjes ook vullen met 'normale' plantjes. Leuk is om de potjes te versieren met ecologisch papier; zo blijf je mooi in die ecologische gedachten hangen.

Gekleurde of gepersonaliseerde potjes

Afhankelijk van het eventuele thema en de kleuren kun je er voor kiezen om de hangplanten in zelf uitgekozen potjes te presenteren. Je kunt gaan voor een combinatie van verschillende kleuren, maar je kunt er ook voor kiezen om in een bepaalde kleur te blijven. Ook mooi: ga voor gepersonaliseerde potjes waar je jouw eigen teksten op terug laat komen. Denk aan potjes die gemaakt zijn van krijtbord materiaal bijvoorbeeld.

Hangplanten met een verhaal

In het kader van 'creatieve ideeën': hang aan een aantal steeltjes van de planten een paar dunne draadjes, die je aan de onderkant voorziet van een paperclip. Leg verspreid in de ruimte wat papiertjes en pennen neer. Gasten kunnen hun persoonlijke berichtje op het papiertje schrijven en vervolgens bevestigen aan het draadje met de paperclip. Eindstand? Een prachtige uitvaart met een persoonlijke touch. Dol op planten en bloemen? Denk dan eens aan planten en bloemen als uitvaartbedankje.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar bloemen of planten voor op de uitvaart? Bekijk dan onderstaande bedrijven.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje