0
Terug naar overzicht

Milieuvriendelijk rouwvervoer voor de gasten

18/06/2020
Redactie
Delen:
Milieuvriendelijk rouwvervoer

Er wordt steeds vaker voor een ecologische uitvaart gekozen. Je kan aan allerlei zaken denken om de uitvaart milieuvriendelijk te maken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor milieuvriendelijk rouwvervoer voor het vervoeren van de overledene. Je kunt het ook nog wat verder doortrekken en ook zorgen voor milieuvriendelijk rouwvervoer voor de gasten. Mooi gebaar aan de gasten. Mooi gebaar aan de natuur.

Geef van te voren aan dat je voor milieuvriendelijk rouwvervoer kiest

Ga je voor milieuvriendelijk rouwvervoer voor de gasten, dan is het wel handig dat je dit van te voren kenbaar maakt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op de rouwkaart duidelijk aan te geven dat je het fijn zou vinden als iedereen zijn of haar steentje aan de natuur bijdraagt en -wat betreft vervoer- hier op in kan spelen door bijvoorbeeld op de fiets of lopend te komen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het vervoer voor de gasten zelf te regelen, door bijvoorbeeld te kiezen voor een uitvaartbus (minder auto's = minder uitlaatgassen). Dan kun je op de uitnodiging laten weten dat de gasten op een bepaalde plek moeten verzamelen, of aangeven dat de gasten thuis worden opgehaald. Onderstaand geven we je een aantal opties van (relatief) milieuvriendelijk rouwvervoer.

De rouwbakfiets als milieuvriendelijk rouwvervoer...

Een fiets als rouwvervoer is over het algemeen een perfecte uitkomst voor een uitvaart die middenin een centrum plaatsvindt. Niet alleen omdat je je dan niet druk hoeft te maken over het vinden van een parkeerplek, maar natuurlijk ook omdat er helemaal geen vervelende uitlaatgassen aan te pas komen.

Bovenaan ons lijstje met milieuvriendelijk rouwvervoer staat de Rouwbakfiets van Immanuel Baan Uitvaartbegeleiding. Nabestaanden ervaren dat het gevoel van nabijheid en toegankelijkheid naar de overledene toe met de rouwbakfiets veel groter is dan bij een rouwauto. Zij kunnen ervoor kiezen om zelf te fietsen of een fiets-chauffeur aan te vragen. Als je kiest voor de tweede optie kun je met familie en vrienden meefietsen of meelopen. Naast het feit dat dit een super milieuvriendelijk alternatief is voor de traditionele rouwauto, kun je met de rouwbakfiets in alle rust en met aandacht voor elkaar de weg naar de laatste rustplaats afleggen.

... De Fietstaxi kan natuurlijk ook

Mochten er mensen aanwezig zijn bij het afscheid die niet kunnen fietsen, maar wil je toch graag de fiets erin houden? Overweeg dan eens om een fietstaxi in te schakelen. Je kunt dan mensen thuis laten ophalen. Als gast kun je deze ook zelf reserveren.

Aan de wandel

Een beetje voor de hand liggend, maar als de locatie dichtbij is, waarom zou je dan niet lekker gaan lopen? Mooie bijkomstigheid is dat een fijne wandeling vaak ook lekker rustgevend kan werken en je de mogelijkheid hebt om je hoofd even een beetje te legen.

Elektrisch vervoer

Als de afstand of de locatie het echt niet toe laat om op de fiets te springen of de wandelschoenen aan te trekken, dan kun je er ook voor kiezen om de elektrische auto als milieubewust rouwvervoer in te zetten. Als je zelf geen elektrische auto bezit kun je er wellicht een lenen of huren.

Een bus inhuren

Ook een vorm van besparen: een bus inhuren en de gasten laten ophalen. Door iedereen met één vervoersmiddel naar de locatie te brengen stoot je minder schadelijke gassen uit en ja: ook met deze bijdrage is Moeder Natuur blij. Er bestaan zelfs speciale uitvaartbussen die zowel de overledene zelf als nabestaanden tegelijk vervoeren. Rouwbusdirect.nl biedt deze service aan en draagt bij aan een persoonlijke en intieme laatste rit 'samen' met de overledene naar zijn/haar laatste rustplaats.

Paard en wagen

Stel je voor: je hebt een landelijke uitvaart voor ogen, hoe passend is het dan om als vervoersmiddel paard en wagen in te zetten? Let wel op: in een 'wagen' kunnen slechts een beperkt aantal mensen, we raden deze optie dan ook aan bij een wat meer intieme uitvaart; met niet teveel gasten dus. Hierbij is het 't meest voor de hand liggend als je als nabestaande het vervoer regelt, en dit duidelijk aangeeft op de uitnodiging voor de uitvaart. Geef hierbij ook aan waar ze worden opgehaald bijvoorbeeld, of dat er een bepaald verzamelpunt is.

Tip: bij Koetsen.nl -Jacob van den Broek kun je naast de rouwkoets ook koetsen reserveren voor de familie. Deze stijlvolle volgkoetsen met paarden die achter de rouwkoets aan rijden hebben zij in diverse afmetingen van 4, 6 en 16 personen.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar meer milieuvriendelijke uitvaartproducten? Bekijk dan onderstaande bedrijven.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje