0
Terug naar overzicht

Ecologische doodskist voor een duurzaam afscheid

23/11/2015
Redactie
Delen:
Ecologische grafkist voor een duurzaam afscheid

In de wereld van doodskisten denken we innovatief, vooral wanneer het milieu ter sprake komt. Bedenk dit: iedereen die we begraven, ligt een bepaalde tijd in de aarde. Het lichaam vergaat, maar de kist blijft over. Dit draagt niet bij aan het milieu. Waarom zou dit niet beter kunnen? Bijvoorbeeld met een biologisch afbreekbare kist? Inderdaad, een ecologische doodskist.

Wat is een ecologische doodskist?

We maken een ecologische doodskist van organisch restafval. Hierdoor kan ze zonder het milieu te schaden composteren in de aarde. Het materiaal klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar vergis je niet: deze doodskisten kunnen er ook mooi uitzien. De vervaardigers werken met diverse materialen, waardoor je zelfs uit verschillende kleuren kunt kiezen, zoals groen, bruin, geel en rood. Zo combineert de kist milieuvriendelijkheid met een moderne, stijlvolle uitstraling.

De prijs van een ecologische doodskist

Je zou denken dat een biologisch afbreekbare grafkist duur is, maar dat is niet het geval. Omdat we de kisten met minder materiaal maken, zijn ze goedkoper dan traditionele kisten.

Begraven en cremeren met een ecologische doodskist

Een goede ecologische grafkist is geschikt voor zowel begraven als cremeren. Het volledig afbreekbare materiaal gaat bij begraven op in de natuur en stoot bij cremeren nauwelijks schadelijke stoffen uit. We reduceren het materiaalgebruik vaak met wel 45 %, bijna de helft minder dan bij een gewone kist. Een bewuste keuze voor iemand met een duurzame levensstijl. Nog een laatste tip: kies je voor de ecologische kist? Bedenk dan of de persoonlijke bezittingen die mee in de kist gaan, ook afbreekbaar zijn.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van L. Geessinck op 24 okt. 2018 17:39
"Heel graag wil ik prijzen weten."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje