0
Terug naar overzicht

Uitvaart per boot: een afscheid over water

23/09/2016
Redactie
Delen:
uitvaart per boot

Is er gekozen voor een uitvaartlocatie die is omringd met water of in de buurt ligt van wateren? Hoe bijzonder is een uitvaart per boot dan? Met z'n allen de overledene per boot vervoeren naar zijn of haar laatste rustplaats. Niet alleen is dit een prachtige en vredige manier om jullie dierbare een mooie, laatste rit te bezorgen, het is ook een groot voordeel dat je vaak als hele familie op de boot kunt. Geen aparte auto's dus, maar een fijn en knus samenzijn en ook nog eens beter voor het milieu. Wij praten je bij over de uitvaart per boot.

Wat zijn de faciliteiten bij een uitvaart per boot?

Dit is natuurlijk per uitvaartboot verschillend. Wel heeft elke variant vaak een aparte ruimte om de kist te plaatsen en genoeg ruimte voor de familie om plaats te nemen. Ook is er meestal de mogelijkheid om muziek af te spelen en zijn er uitvaartboten waarbij je zelfs kunt regelen dat er voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.  Let op: een uitvaartboot vaart doorgaans alleen naar de begraafplaats of het crematorium toe. Informeer dus altijd even goed naar de mogelijkheden wat betreft de terugreis. Sommigen bieden dit wel aan, anderen weer niet.

Handig om te weten...

  • Overweeg je vervoer middels een uitvaartboot? Overleg dan eerst even met je uitvaartondernemer wat de mogelijkheden zijn. Hij of zij is de persoon die meestal precies weet waar de betreffende bedrijven zitten en wat zij voor jou kunnen betekenen.
  • Spreek met de gasten op een punt af waar de boot kan aanmeren. Dit kan aan een gracht zijn bijvoorbeeld, maar ook bij een meertje. De boot moet immers gebruik kunnen maken van een aanlegplek.
  • Ook moet er in de buurt van het crematorium of de begraafplaats een plek zijn om aan te meren. Is het toch een stukje lopen? Houd dan rekening met de mensen die moeilijk te been zijn. Wellicht dat er voor hen iets geregeld kan worden, zoals een fietstaxi?

Wat kost een uitvaart per boot?

Ook hierbij is het lastig om een bepaalde prijs te noemen. Dit verschilt namelijk per aanbieder. De meeste uitvaartboten rekenen een prijs door per persoon, wat vaak begint vanaf 10,- euro per gast. Kies je ook voor extra cateringopties, dan komen hier uiteraard nog kosten bovenop. Een aantal rederijen rekenen weer een totaalprijs door. Onze tip? Ga eens met je uitvaartondernemer om de tafel zitten en vraag aan hem of haar of zij er een aantal voor je wil uitzoeken. Zo kunnen jullie samen de prijzen en mogelijkheden doornemen.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een uitvaart of condoleance per boot? Bekijk dan onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje