0
Terug naar overzicht

Uitvaart per fiets voor natuurliefhebster Emmy

06/12/2016
Redactie
Delen:
Uitvaart per fiets

De hoogbejaarde overleden Emmy Bloemhard kreeg afgelopen zaterdag een mooie uitvaart in haar woonplaats Baarn. De rouwstoet die haar kwam ophalen was met de fiets. Een van haar dochters fietste zelf op de rouwfiets en haalde haar moeder thuis op. Haar rieten kist stond achterop de rouwfiets en werd zo voortgetrokken door de dochter. De twee andere dochters fietsten naast haar en de andere nabestaanden waren ook op de fiets. Een milieuvriendelijke manier om een overledene te vervoeren naar een afscheidslocatie.

Urn met fiets ophalen

Emmy was altijd een natuurliefhebster en leefde eenvoudig. Bovendien fietste ze graag. Daarom vonden haar dochters het toepasselijk om voor een uitvaart per fiets te kiezen. In het voorjaar zullen de dochters de urn van hun moeder met de fiets komen ophalen en naar de bijzetplaats brengen. Wij vinden dit een mooi voorbeeld om op een persoonlijke manier afscheid van je dierbare te nemen.

Milieuvriendelijke uitvaart per fiets

“Het was niet voor het eerst dat we de rouwfiets gebruikten. Om de paar jaar wordt ernaar gevraagd”, zegt de betrokken uitvaartondernemer aan het AD. De laatste jaren zijn uitvaarten steeds persoonlijker geworden en kiezen mensen bijvoorbeeld voor een milieuvriendelijke uitvaart per fiets, zoals bij Emmy. Met de traditionele bakfiets kun je ook een kist op duurzame wijze vervoeren. Dan staat de kist voorop de fiets. 

Dichtbij het graf

“Toen een vriend van mij zijn laatste rit met mijn bakfiets wilde maken, heb ik gemerkt wat voor plezier ik mensen ermee kan doen om hem voor uitvaarten ter beschikking te stellen”, zegt Mark. Vanaf dat moment verhuurt Mark de fiets en wordt er meerdere keren per jaar gebruik van gemaakt. De fiets is gebouwd in 1964 als melkboerenwagen. De lage laadvloer van 180 bij 80 centimeter heeft gediend voor het vervoer van zware melkbussen. Daarom is hij prima te gebruiken als uitvaartfiets. Anders dan bij een rouwauto kan de fiets dichtbij het graf komen. Een fijne bijkomstigheid.

Meer milieuvriendelijk rouwvervoer

Naast een uitvaart per fiets zijn er meer milieuvriendelijke vormen van rouwvervoer. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de rouwkoets, een elektrische auto of gewoon een wandeling met een loopkoets. Wat vind jij van een uitvaart per fiets? Laat het hieronder weten. Bron: AD

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar producten of diensten voor een milieuvriendelijke uitvaart? Bekijk dan onderstaande bedrijven.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje