0
Terug naar overzicht

Uitvaart in beeld: Uitvaart op een landgoed

21/11/2018
Stephanie Sequeira
Delen:
Uitvaart op een landgoed

In de reeks 'Uitvaart in beeld' geven we inspiratie voor bijzondere uitvaarten. We laten aan de hand van foto's en video zien hoe een bijzondere uitvaart er uit kan zien en geven onderin tips over hoe je dit kunt organiseren en waar je dan op moet letten. Dit keer brengen we een uitvaart op een landgoed in beeld.

De foto's, gemaakt door Deezz Fotografie, geven beeldend weer hoe een uitvaart op een landgoed eruit kan zien. 

Een uitvaart op een landgoed organiseren, het is echt mogelijk!

Je weet wellicht dat een uitvaart niet perse in een uitvaartcentrum hoeft plaats te vinden en dat er genoeg geschikte en unieke locaties zijn waar je uit kunt kiezen. Had je echter al eens gedacht aan een uitvaart op een landgoed? Het lijkt misschien onmogelijk, maar dat is het niet! Een grote tuin, een rustige omgeving én alle dierbare vrienden en familie van de overledene samen op een prachtig groot landgoed; het kan echt. Met behulp van onze tips en adviezen hopen wij jou inspiratie te geven voor een uitvaart op een landgoed. Bij deze uitvaart zijn we uitgegaan van een jongedame van begin 20. Ze stond nog in het begin van het leven en genoot van elke dag. Zo hield ze van muziek, ging ze vaak uit met haar vrienden en bezocht ze in de zomer zoveel mogelijk open air festivals. Maar waarom de keuze voor een landgoed? Ze hield van de buitenlucht en de natuur, ze vond het altijd leuk om met mooi weer in de tuin of in het park te zitten en om daar met haar vrienden of familie bij te kletsen onder het genot van een drankje en zoete lekkernijen. Daarnaast pakte ze alles groots aan, dat zag je altijd wel terug in de manier waarop zij zelf ook feestjes organiseerde. Wat is er dan mooier dan al deze dingen waar iemand zo van hield terug te laten komen tijdens de de uitvaart? Een laatste afscheid in de stijl van de overledene...Groots en bijzonder.

Afscheid nemen in een bijzondere omgeving

Deze uitvaart vond plaats op Landgoed Te Werve, een landgoed van 26 hectare met vossen, fazanten, konijnen, een prachtige tuin en een terras. De locatie is gelegen tussen de stedelijke bebouwing van Den Haag en Rijswijk. Maar eenmaal daar merk je niks meer van de stad. Het is een prachtige locatie om bij elkaar te komen en om afscheid te nemen te midden van de natuur. Op Landgoed Te Werve kun je in alle rust afscheid nemen van een dierbare. Een mooie afscheidsceremonie op een rustige en sfeervolle locatie geeft vaak troost.

Hapjes en drankjes op het terras

Als het mooi weer is is het natuurlijk ideaal om gebruik te maken van het terras van het landhuis. Bij deze uitvaart hebben we dat dan ook gedaan. Na afloop kreeg iedereen de gelegenheid om nog een drankje en een hapje te doen. Hield de overledene van koekjes, of in het geval van deze uitvaart, macarons? Dan kun je dit ook serveren. Deze heerlijke en kleurrijke macarons zijn gemaakt door Trick 'N Treats. Deze herinnering – en herdenkingsmacarons zijn niet alleen heel lekker, maar ze zien er ook heel mooi uit en kunnen gepersonaliseerd worden. Zo kunnen ze worden gemaakt in de lievelingskleur en smaak van de overledene en eventueel gepersonaliseerd met logo, afbeelding of favoriete uitspraken van de overledene. Naast de lekkere macarons is er bij deze uitvaart voor gekozen om later op de dag wijn en bier te serveren, omdat dit paste bij de persoon.

Een met de natuur

Omdat de persoon van de natuur hield is er gekozen voor een kist die een en al natuur uitstraalt en ook nog eens ecologisch is. Deze natuurkist is gemaakt door Biesvelden Natuurkisten. Biesvelden Natuurkisten maakt de meest natuurlijke en milieuverantwoordelijke uitvaartkisten van Nederland. Zelfs het restmateriaal wordt gebruikt. Hiervan wordt een vogelhuisje gemaakt voor de nabestaanden ter herinnering aan de overleden dierbare. Natuurkisten zijn dus een ideale optie voor natuurliefhebbers. In het artikel 'Een ecologische uitvaart: tips en adviezen' vind je nog meer inspiratie voor een uitvaart van een natuurliefhebber.
Ook de de rouwkaart heeft een natuurlijke en tevens stoere uitstraling; geheel afgestemd op de persoon. De foto waarbij ze midden in de natuur op haar gitaar zit te spelen maakt de kaart extra persoonlijk. Daarnaast past de kaart bij de stijl van de uitvaart; natuurlijk en sereen. De rouwkaart is gemaakt door Lemea - Thankz.nl. Bij Lemea - Thankz.nl maken ze bijzonder rouwdrukwerk op basis van de wensen van de nabestaanden.

Muziek en licht om het leven te vieren

Muziek op de uitvaart komt steeds vaker voor. Je kunt een CD opzetten met de favoriete nummers van de overledene maar je kunt ook een band of een zanger(es) inhuren om een aantal nummers te zingen. Je kan zelfs, zoals bij deze uitvaart is gedaan, een DJ inhuren. In muziek kun je niet alleen troost vinden, maar tegenwoordig is het ook vaak een manier om het leven van de overledene te vieren. Voor deze uitvaart heeft Gotcha de verlichting, techniek en muziek verzorgd. Met hun jarenlange ervaring en hun specialisatie in het verzorgen van geluid-, licht- en beeldtechniek kunnen zij ook op een uitvaart de gewenste sfeer creëren. Bespreek van te voren wat voor nummers er gedraaid moeten worden. Kies voor nummers die bij de overledene passen en waar de overledene van hield.

Capture the moment

Elke uitvaart is bijzonder en uniek, zo ook deze uitvaart op een landgoed. Laat een professionele fotograaf de mooiste en belangrijkste momenten van het afscheid voor altijd vastleggen. De foto's van deze uitvaart op een landgoed zijn gemaakt door Nicole Dees van Deezz fotografie. Haar passie ligt bij het maken van mooie en serene foto’s van belangrijke momenten tijdens de uitvaart, zodat je hier later in alle rust nog op terug kan kijken. Naast fotografie kun je er ook voor kiezen om de uitvaart te laten filmen. Op deze manier heb je prachtig beeldmateriaal dat je ook kunt delen met familie en vrienden die bijvoorbeeld niet aanwezig konden zijn op de utvaart. 

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het regelen van een uitvaart op een landgoed of bij een andere uitvaart. Ook voor andere zaken rondom de uitvaart kun je bij ons terecht.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Inez schwencke suyck op 18 jan. 2019 09:54
"Doe waar je je goed bij voelt. E.a kan wel zeer kostbaar zijn. Aanrader: boekje : laat je niet kisten door de commercie."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje