0
Terug naar overzicht

Bijzondere uitvaartlocaties: inspiratie

26/11/2015
Redactie
Delen:
Bijzondere uitvaartlocaties

De uitvaartplechtigheid of afscheidsceremonie vindt vaak plaats in een kerk, uitvaartcentrum of aula van een crematorium of begraafplaats. Deze locaties bieden de mogelijkheid tot persoonlijke inrichting voor de dienst. In Vlaanderen kun je echter ook kiezen voor een unieke, zelfgekozen locatie die speciaal was voor de overledene. Bijzondere uitvaartlocaties kunnen variëren van de favoriete stamkroeg tot het bos waar graag gewandeld werd. Hieronder vind je enkele voorbeelden van niet-alledaagse locaties.

Schakel je een uitvaartondernemer in, Dan is het belangrijk om je wensen te bespreken en te overleggen of de uitvaartondernemer je kan ondersteunen bij het regelen van de ceremonie op deze locaties.

Onze tips voor speciale uitvaartlocaties

Theater

Voor een theaterliefhebber biedt het theater als locatie voor een uitvaart een zeer persoonlijke en emotionele omgeving.

Café

De favoriete stamkroeg is een perfecte plek voor het ophalen van herinneringen na de uitvaart, vooral als er veel mooie momenten samen zijn beleefd.

School

Voor kinderen of onderwijzend personeel kan de school waar het allemaal begon een unieke en betekenisvolle locatie zijn.

Cinema

Voor filmliefhebbers kan een afscheid in de cinema, inclusief het bekijken van een favoriete film, een mooi eerbetoon zijn.

Strand

Het strand biedt ruimte om uit te waaien en na te denken. En een strandbar kan dienen als sfeervolle locatie.

Botanische tuin

Omringd door unieke flora biedt een botanische tuin een rustige en bijzondere setting voor een afscheidsceremonie.

Boot

Met de gasten het water op voor een uitvaart met een prachtig uitzicht.

Natuur

Van een bos tot een bergtop, de natuur biedt talloze mogelijkheden voor een uitvaart. Mobiele foodtrucks kunnen zelfs naar uw gekozen plek komen voor catering en aankleding.

Orangerie

Een orangerie, waar in de winter kuipplanten bewaard worden, biedt een mooie en rustige omgeving voor een afscheid.

Museum

Musea en galerieën zijn steeds vaker beschikbaar voor het huren van zalen voor speciale gelegenheden, omgeven door kunst en cultuur.

Fabriek of loods

Een industriële locatie zoals een fabriek of loods kan een moderne uitstraling geven aan de uitvaart, zeker met aanpasbare decoratie zoals verlichting en planten.

Heeft u nog ideeën of tips voor bijzondere uitvaartlocaties? Laat het ons hieronder weten.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje