0
Terug naar overzicht

Opgewekte uitvaartmuziek

11/11/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
opgewekte uitvaartmuziek

Bij uitvaartmuziek denk je waarschijnlijk al snel aan nummers met sombere melodieën, emotionele teksten en tranentrekkers. Maar wat nu als dit totaal niet past bij degene die is overleden of als hij of zij nadrukkelijk heeft gevraagd om opgewekte uitvaartmuziek te laten horen tijdens zijn of haar uitvaart? Gelukkig zijn er dan ook nummers waaruit je kunt kiezen die niet zo somber zijn. Dus wil je dat ene lievelingsliedje van hem of haar draaien met die opgewekte melodie? Vooral doen. Heb je niet zo heel veel inspiratie? Kijk dan eens in onze lijst met vijf voorbeelden van opgewekte uitvaartmuziek.

5 x Opgewekte uitvaartmuziek

1. Israel Kamakawiwo’ole - Over The Rainbow

Wie kent het vrolijke nummer 'Over The Rainbow' nou niet? Israels versie van dit bekende nummer uit The Wizard of Oz werd een wereldwijde hit. Het nummer wordt dan ook vaak op uitvaarten afgespeeld. Zo ook op de uitvaart van de zanger zelf. De vrolijke akkoorden van de ukelele zijn even wat anders dan de sombere en emotionele liedjes die vaak op uitvaarten te horen zijn. Het nummer is heel toepasselijk bij een kleurrijke uitvaart met een regenboogthema.


2. Chris Brown - Don't Wake Me Up

Het upbeat nummer 'Don't wake me up' van Chris Brown krijgt van ons ook een plek in deze lijst met opgewekte uitvaartmuziek. Dit nummer kun je op diverse manieren interpreteren; op het gebied van liefde en relaties of op het gebied van verlies. Wanneer je mijmert over de mooie momenten die je had met een overleden dierbare en je het gevoel hebt dat het werkelijkheid is, wil je natuurlijk nog even blijven slapen, omdat je dat gevoel liever niet kwijt wilt. Het nummer past goed bij een uitvaart van een overledene die van uitgaan en festivals hield of op de uitvaart van iemand die zelf een DJ was en soortgelijke muziek draaide. Trouwens ... Een live DJ inhuren voor een uitvaart is geen gek idee. En geloof ons: dat kan!

3. Katy Perry - Firework

Het nummer 'Firework' van Katy Perry gaat over het vinden van kracht in moeilijke tijden. Ook zingt ze over de dingen die het leven mooier maken. Dit kan natuurlijk ook een persoon zijn. Was de overledene jouw ‘vuurwerk’ en maakte hij of zij alles weer beter als je het even niet zag zitten? Dan is Firework de perfecte keuze. Misschien is het ook wel interessant om te weten dat het mogelijk is om de as van een overledene in de vorm van vuurwerk uit te strooien. Dit wordt gedaan met ecologisch afbreekbare vuurpijlen. Lees meer over asvuurpijlen in het artikel 'Afscheid in de lucht: de verschillende opties'.

4. The Script - If You Could See Me Now

Een prachtig nummer, geschreven en gezongen door de Ierse softrock band genaamd The Script. Het nummer gaat over het verlies en gemis van een overleden ouder. De band zingt uit eigen ervaring. Zo verloor de gitarist Mark Sheehan zijn ouders en de leadzanger Danny O'Donoghue zijn vader. Hoewel het niet persé een opgewekt nummer is, kan de songtekst wel voor een glimlach zorgen. En daarom verdient dit nummer toch een plekje in deze lijst met opgewekte uitvaartmuziek. Het nummer herinnert je eraan dat er iemand over je waakt. Bij het behalen van bepaalde prestaties denk je waarschijnlijk ook nog vaak aan een overleden dierbare die jij graag trots maakt, ook al is die persoon er niet meer. Het nummer is zeer geschikt voor de uitvaart van iemand die van (soft)rock hield.

5. Pharrell Williams - Happy

Zoals Pharrell Williams dit meer dan vrolijke nummer begint: "It might be crazy what I'm about to say ...", maar het nummer 'Happy' mag toch echt niet ontbreken in dit lijstje met opgewekte uitvaartmuziek. "Is het wel toepasselijk om dit nummer op een uitvaart af te spelen?", zul je waarschijnlijk denken. Ons antwoord hierop: als je een persoonlijke uitvaart met een modern en gekleurd randje organiseert en de overledene altijd positief en vrolijk in het leven stond en in zijn of haar uitvaartwensen heeft aangegeven dat de uitvaart zo opgewekt en kleurrijk mogelijk moet zijn, is dit het perfecte nummer. Kortom: ja, dit kan zeker een toepasselijk nummer zijn om op de uitvaart te spelen!

De lijst hierboven is slechts een kleine greep uit de enorme hoeveelheid voorbeelden van opgewekte uitvaartmuziek. Vind je dat er nog een nummer ontbreekt? Laat het hieronder in de reacties weten.

 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje