0
Terug naar overzicht

8 x Unieke urnen uitgelicht

04/07/2023
Stephanie Sequeira
Delen:
unieke urnen

Tegenwoordig zijn er veel bijzondere bedrijven die prachtige en unieke urnen aanbieden, die de persoonlijkheid én het leven van de overledene eer aandoen. In dit artikel lichten we acht urnen uit, die elk hun eigen unieke kenmerken hebben en dienen als een mooi aandenken en bestemming voor de as van je dierbare.

8 x Unieke urnen

1. Urnvaas

Dirry de Bruin - DenkendAan biedt een uniek assortiment aan urnvazen die een prachtige combinatie zijn van een urn en een gedenkvaas. Deze serie glasobjecten 'minerals' zijn speciaal geblazen om te herdenken in glas. De urnvazen zijn gemaakt van hoogwaardig glas en hebben een elegante vormgeving. Wat deze urnvazen speciaal maakt, is dat ze ruimte bieden om naast de as ook bloemen of andere dierbare herinneringen te bewaren. Op onderstaande foto zie je bijvoorbeeld de 'Rosequartz' urnvaas. Het unieke, uit het lood gebrachte glas symboliseert het afgebroken leven en de onvoorwaardelijke liefde, de kwetsbaarheid en schoonheid van het al.

rosequartz urnvaas

2. Voetbalurn

Gedenken in Hout is gespecialiseerd in het maken van unieke herdenkingsproducten van hout. Van handgemaakte houten urnen tot herinneringskistjes, kandelaars en inlegwerk. Er is van alles mogelijk! De unieke urnen kunnen aan de hand van jouw wensen in alle maten worden vervaardigd en voorzien van een zeefdruk of gravure. Eén van de houten urnen die wij wel met jullie moesten delen is de 'Houten bal op standaard' oftewel de voetbalurn, gemaakt van kersen- en notenhout, afgewerkt met schellak en bijenwas. Kortom, het is een prachtige urn voor een echte voetbalfan! Indien gewenst is het ook mogelijk om te kiezen voor andere houtsoorten en kan de urn met met een eenvoudig voetstuk worden geleverd of in kleur.

voetbal urn gedenken in hout

3. Verlichte urn

Lumunique vervaardigt elegante en stijlvolle urnen die mooi opgaan in het interieur. Hun verlichte urn 'Amosphère' is een goed voorbeeld van hun vakmanschap. De kast- en lampmodel urnen houden de herinnering aan je geliefde levend en zorgen letterlijk en figuurlijk voor een lichtpuntje in donkere dagen. Je kunt de unieke urnen laten personaliseren met een naam, citaat of speciale datum.

Lumunique

 

4. Een unieke urn van keramiek

Tess-Keramiek is gespecialiseerd in het maken van handgemaakte keramische urnen, geïnspireerd door de natuur en de seizoenen. De seizoenen symboliseren verandering en de oneindige cyclus van groei, bloei en verval. Op onderstaande foto zie je één van de prachtige urnen van keramiek. Deze urn heeft een subtiele organische vorm met delicate details, zoals onder andere in het veertje heel goed te zien is. Een prachtige urn met een serene uitstraling voor wie van simpel, maar stijlvol houdt.  

tess keramiek

5. Lantaren-urn

We zien je al denken: "Een lantaren-urn? Wat is dat?" Deze unieke urn van Silent-Stones dient als een veilige bewaarplek voor de as van je dierbare én is tegelijkertijd ook een lantaarn. De bovenkant van de lantaren-urn kun je optillen als een soort deksel, waarna je er een waxinelichtje in kunt plaatsen. Het lichtje plaats je net boven de aparte ruimte waar de as in bewaard wordt. Daarnaast is deze urn ook geschikt voor buiten. Een ander bijzonder element van de lantaren-urn is dat de stenen afkomstig zijn van het eiland Bali. De stenen worden daar met de hand bewerkt, waardoor geen enkele urn hetzelfde is.

lantaren-urn

6. Tot de maan en terug

Bij Pabloos Pottery begint elke urn als een bolletje klei, wat zorgvuldig en met veel aandacht met de hand wordt gevormd op een draaischijf. Deze sierlijke en liefelijke urn is een dichtgedraaide bol met een handgevormd hartje bovenop. De tekst ‘tot de maan en terug’ is via een 3e stook in de oven in het glazuur gebrand. Hoe bijzonder is dat?! De urn is voorzien van een prachtig crèmekleurig stippelglazuur met op de bovenste helft een wit kleurverloop. Je kunt er ook voor kiezen om een beetje as in het glazuur te laten smelten. 

pabloos pottery

7. Vilten urn met bloemenhouder

Deze unieke urn van Beerenberg is gemaakt van natuurlijk vilt. De stof draagt bij aan een vriendelijk karakter en is heel licht van gewicht. In de massief houten sluitdop zit een speciaal buisje waar je een bloem in kunt steken. Wissel bijvoorbeeld af met de favoriete bloemen van je dierbare. De vilten urn met bloemenhouder is in diverse kleuren verkrijgbaar.

vilten urn beerenberg

8. Vlinderurn

De mini vlinderurnen van Art of Impression mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met unieke urnen. Het proces waarbij de rups transformeert in een vlinder, staat symbool voor de verschillende stadia in ons eigen leven; kracht, groei, kwetsbaarheid en het einde. Daarnaast symboliseert dit transformatieproces vrijheid en onsterfelijkheid. De vlinder staat op een stukje natuursteen waarin de as van je dierbare verwerkt is. De glazen stolp die erbij wordt geleverd, geeft de urn een prachtige uitstraling.

vlinderurn

Unieke urnen: welke kies jij?

Zoals je hebt kunnen lezen en zien, zijn urnen er in allerlei soorten stijlen, maten, kleuren, vormen en materialen. Genoeg keus dus! Heb jij al een voorkeur voor een urn? Laat het ons weten in de reacties. Wij zijn benieuwd naar jouw keuze.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje