0
Terug naar overzicht

Zeven voorbeelden van moderne urnen

07/05/2024
Redactie
Delen:
moderne urnen

Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk op het gebied van urnen. De moderne urnen onderscheiden zich in vorm en materiaal maar ook in het maakproces en de achterliggende gedachte. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke urn laten ontwerpen of hem zelfs helemaal zelf maken, met wat hulp. Lees hieronder zeven voorbeelden van moderne urnen:

De ecologische urn

Veel mensen zijn tegenwoordig bewust bezig met het milieu. Voor hen die waarde hechten aan het behoud van de natuur is deze urn echt een uitkomst: de afbreekbare urn, ofwel de ecologische urn. Want hoe mooi is het om ook na het leven nog wat te kunnen betekenen voor het milieu? De urnen zijn milieuvriendelijk geproduceerd en worden bij begraven snel opgenomen door de natuur.

Keramische urnen

Moderne urnen worden vaak uit keramiek vervaardigd. Niet gek, want met keramiek is eindeloos veel mogelijk in vorm en kleur. De urnen van Keramiek Kunst hebben een natuurlijke uitstraling en zijn allemaal uniek. De vormen van de urnen zijn heel aards waardoor het kunststukjes worden die amper op urnen lijken. Een bepaalde vorm of symboliek kan herinneringen en specifieke betekenis hebben voor iemand en een heel verhaal met zich meedragen.

Mozaïeken urnen

Je kunt keramiek ook als basis gebruiken voor het maken van mozaïeken urnen. Een urn van glasmozaïek ziet er uit als een ware kunstwerk. Bij het maken van een mozaïek urn wordt de klei op een zeer hoge temperatuur gebakken. Hierdoor is het mogelijk om de urn ook buiten te zetten.

Vormgeving met hout

Er bestaan prachtige moderne urnen van exclusieve FSC gecertificeerde houtsoorten als de basismaterialen. De meeste houten urnen worden met de hand gemaakt. Het lijmen, schuren en lakken van het ruwe hout resulteert in een prachtige urn met unieke houttekening.

Moderne urnen met een persoonlijk ontwerp

Bij veel urnenmakers kun je een urn speciaal voor jou of voor de overledene laten maken. De makers luisteren aandachtig naar je wensen en ontwerpen samen met jou een persoonlijke urn. De urnenmakers houden je tijdens het maken op de hoogte, zodat je ook dan nog kunt meebeslissen over het eindresultaat. Kijk van tevoren welk materiaal je mooi vindt en welke ontwerpen je aanspreken. Zo kun je een ontwerper kiezen die bij jou past.

Urn met eigen foto's

Je kunt een urn ook persoonlijk maken door er foto’s en teksten op te laten zetten. Dat kan bijvoorbeeld bij Miomind. De keramische urnen, die al een moderne vorm hebben, worden een persoonlijke herinnering met de foto’s die je zelf kiest en die er stijlvol op worden aangebracht. De urn vertelt zo ook echt iets over de persoon die gestorven is. Je kunt de urn trouwens ook gebruiken om er in plaats van de as mooie herinneringen zoals speciale voorwerpen of persoonlijke boodschappen in te stoppen.

Zelf een urn maken

Sommige urnenmakers gaan nog een stapje verder dan het maken van een persoonlijk ontwerp. Zij helpen je bij het zelf maken van de urn. Met een beetje hulp krijg je een urn die je helemaal zelf hebt bedacht en gemaakt. Zo bewijs je op een prachtige manier de laatste eer aan een gestorven dierbare. Of je maakt alvast je eigen urn. Ook hierbij is het belangrijk dat je een urnenmaker kiest die bij je past. Via onze leverancierspagina kun je verschillende ateliers vinden die je graag helpen bij het zelf maken van een urn.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje