0
Terug naar overzicht

Voorbeelden van biologische urnen

06/06/2016
Redactie
Delen:
biologische urnen

Urnen zijn in verschillende vormen, maten en kleuren te krijgen. In het huidige 'ecologische' tijdperk kunnen de biologische urnen natuurlijk niet achter blijven. Inmiddels zijn er heel veel bedrijven die hun ecologische handen uit de mouwen hebben gestoken om de meest creatieve biologische urnen op de markt te brengen. Ben jij een voorstander van 'biologisch' en heb jij een ecologische uitvaart in gedachten? Dan moet je zeker even door deze opties omtrent biologische urnen heen scrollen.

De zee urn

Deze bio urn is opgebouwd uit verschillende organische materialen, waardoor deze honderd procent biologisch afbreekbaar is. De zee urn blijft afhankelijk van het gewicht nog enige tijd drijven nadat deze in het water wordt gelegd. Nadat de urn naar de bodem zinkt lost deze na een aantal minuten op in het water. Daarom past de zee urn perfect bij een crematie waarbij je de as wilt uitstrooien over het water. Bij Urnenhemel zijn zee urnen verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten.

Een gepersonaliseerde strooikoker

Origineel, mooi, praktisch en biologisch afbreekbaar: de strooikoker. Het fijne aan deze urn is het feit dat je ze in heel veel verschillende uitvoeringen kunt krijgen. Nog mooier is misschien wel het feit dat je in de dop van de koker een foto van de betreffende persoon kunt laten verwerken. Je kunt strooikokers in verschillende varianten vinden bij Urnenhemel.

Hart-urn van hout

Deze urn in de vorm van een hart is gemaakt van duurzaam geproduceerd en biologisch afbreekbaar materiaal. Het buitenoppervlak is zelfs gemaakt van de schors van een moerbeiboom! Deze urn is gemaakt voor bijzetting in aarde en zal in de loop der tijd op natuurlijk wijze afgebroken worden.

Urn van zand, mineralen en gehard compost

Het klinkt misschien een beetje als een rare combinatie: zand, mineralen en compost, maar geloof ons... Deze urn is een beauty onder de urnen. Hij heeft een mooie aardse look en nog mooier is misschien wel het feit dat je er een jonge plant of boom in kunt laten zakken, die voor zijn groei gebruik maakt van de vruchtbare bestanddelen uit de as van de overledene. 

De mini schildpad urn

Ehh... wat? Ja, echt! Bij deze eco-verantwoorde urn wordt een mini schildpad, gemaakt van gerecycled biologisch afbreekbaar papier, gevuld met de as van jouw dierbare en 'losgelaten' in het water. Dit houdt in dat jouw persoonlijke schildpad langzaam naar de bodem zinkt, waar hij binnen een korte tijd op natuurlijk wijze zal afbreken. Hoe mooi is dat?

Biologische urnen... met de look van een 'normale' urn

No worries: houd je het liever simpel, dan zijn er ook gewoon genoeg biologische urnen die de look hebben van een 'normale' urn. Ben je er nog niet helemaal over uit wat voor urn jij voor jouw afscheid zou willen hebben, maar ben je wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk dan ook eens ons 'Graf & Urnen' bord op Pinterest. Wij vullen dit bord regelmatig aan met mooie, originele en inspirerende beelden.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een mooie urn? Bekijk dan onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje