0
Terug naar overzicht

Handgemaakte urnen

11/01/2016
Redactie
Delen:
Handgemaakte urnen

Mocht je op zoek zijn naar een bijzondere en persoonlijke urn, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld zelf een bepaalde stijl aan de urn meegeven of een persoonlijk element kenmerkend voor de dierbare verwerken. Er zijn verschillende leveranciers in handgemaakte urnen die hierbij een helpende hand kunnen bieden.

Kiezen uit de materialen voor handgemaakte urnen

Ten eerste kun je kiezen uit de materialen. Het materiaal dat je kiest, zal ook invloed hebben op de verdere mogelijkheden qua ontwerp. Wat dacht je van:

  • Keramiek
  • Riet
  • Glas
  • Metaal
  • Porselein
  • Steen
  • Schelp
  • Hout
  • Biologisch materiaal

Vormgeving van handgemaakte urnen

Daarnaast kun je natuurlijk aan de gang met de vormgeving. Kies je een eigen ontwerp of kies je een ontwerp waar je persoonlijke elementen aan toevoegt? Er is genoeg mogelijk qua vorm, een urn hoeft niet alleen rond te zijn. Handgemaakte urnen kunnen ook in de vorm van een sculptuur zoals dier, hart of ster worden gemaakt. Zelfs een mooi doosje met een unieke vorm kun je laten maken.

Ook kun je de grootte en vorm afstemmen op de overledene. Bij het verlies van kinderen is een zachtere vorm en kleinere urn wellicht meer van toepassing dan een strakke, moderne urn van grof materiaal.

Textuur van handgemaakte urnen

Qua textuur zijn er ook verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een strakke urn met alleen een inkerving van de naam of een romantische urn met een bloemenpatroon. Met een glazen urn kun je van binnen vloeiende lijnen en kleuren gebruiken en er een foto in verwerken. Wat dacht je ervan om de urn te bedekken met glas in lood? Dat geeft een kleurrijk effect. Over kleur gesproken, ook dit heb je zelf in de hand. Houd je het rustig of ga je voor knalkleuren? In overleg met de urnenmaker kun je de specifieke wensen doorgeven.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een mooie urn? Bekijk dan onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties (1)

Reactie van Rina van Barlingen op 22 apr. 2024 21:38
"Ik ben opzoek naar iemand die tegen een redelijke prijs een mini urn kan maken van een Daf33. Model voor evt maken van een mal zal ik eventueel zelf aan kunnen leveren"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje