0
Terug naar overzicht

Warme tips voor een uitvaart in de winter

12/12/2016
Redactie
Delen:
uitvaart in de winter

Een uitvaart in de winter kan extra moeilijk zijn. In deze periode vieren mensen Kerstmis en Oud & Nieuw. Twee feesten waarbij je liever had gewild dat je overleden dierbare deze nog kon meemaken. Tijdens feestdagen worden dierbaren vaak nog erger gemist dan andere momenten in het jaar. Bovendien is het weer in de winter koud en vaak onguur. Hierdoor kun je je nog somberder voelen tijdens en rondom een uitvaart. Wij hebben een aantal tips voor je waarmee de uitvaart toch nog een warme invulling kunt geven.

Open haard of een houtkachel

Bij een uitvaart in de winter zit je meestal binnen, met winterse temperaturen is het niet fijn om buiten te staan. Zeker niet als je verdrietig bent. Wij raden je aan een locatie uit te kiezen die een winterse en warme uitstraling heeft. Een open haard of een houtkachel kunnen bijvoorbeeld voor comfort en een vertrouwd gevoel zorgen. Locaties die zich prima lenen voor een uitvaart in de winter, zijn de volgende:

Warme chocolademelk, glühwein en thee

Typische dranken die we tijdens de winter drinken zijn warme chocolademelk met slagroom, glühwein of winterse thee zoals Winter Glow. Deze warme dranken zijn uitermate geschikt om te serveren tijdens een uitvaart in de winter. Een mok chocolademelk of thee warmt je op tijdens het vasthouden. Voor bij de koffie zijn appeltaart, kaneelbroodjes of gevulde speculaas passende zoete lekkernijen om aan te bieden.

Winterse bloemstukken

In de wintermaanden zijn de mogelijkheden met bloemen tegenwoordig onbeperkt door de globalisering. Daarom kun je ook in dit koude seizoen een bloemstuk laten maken dat bij de overledene past. Ook kun je met bloemen en planten werken die bij het seizoen horen. Een bloemist vragen om een boeket te maken met een winterse uitstraling, is eveneens een mogelijkheid. Een mooi voorbeeld hiervan zie je in de foto hieronder. Wolter Strijker heeft dit winterse boeket gemaakt. De bloemen die hij hiervoor gebruikt heeft, zijn de witte amaryllis en de witgrijze protea. Deze beelden de donkere winterse dagen uit. Daarnaast heeft hij gebruik gemaakt van de zwarte ligusterbes. Een prachtig stuk wat helemaal bij de winter past.

Winters rouwboeket van Wolter Strijker. Foto gemaakt door: Chris van Beek

Vervoer voor een uitvaart in de winter

Met winters weer is het wellicht wat lastig om met bijzonder rouwvervoer, zoals de fiets of paard-en-wagen, te arriveren. De auto ligt het meeste voor de hand, maar je kunt er natuurlijk wel een bijzondere draai aan geven door een limousine of truck te nemen als vervoersmiddel voor een uitvaart in de winter.

Meer inspiratie

We hopen dat de uitvaart in de winter, die extra zwaar is, met onze tips wat warmer en comfortabeler kan worden. Bekijk ons winterbord op pinterest voor meer inspiratie voor een uitvaart in de winter. Heb jij nog een tip? Laat het in een reactie onder het bericht weten.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar leveranciers die jou een mooie winter uitvaart kunnen bieden? Neem dan een kijkje hieronder.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje