0
Terug naar overzicht

Bijzonder rouwvervoer: 7 voorbeelden

29/07/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
bijzonder rouwvervoer

Wie denkt dat een rouwauto alleen zwart of wit kan zijn, heeft het goed mis. Tegenwoordig is er genoeg keuze uit bijzonder rouwvervoer in allerlei soorten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een rouwfiets, een limousine om de kist te vervoeren of een rouwauto in de lievelingskleur van een overleden dierbare. Voor het rouwvervoer is er zo veel meer mogelijk dan de meeste mensen denken. Ter inspiratie geven wij 7 voorbeelden van bijzonder rouwvervoer. 

7 voorbeelden van bijzonder rouwvervoer

1. Een Volkswagenbusje

Hield de overledene van klassieke auto's? Dan is het eerste voorbeeld in dit lijstje met voorbeelden van bijzonder rouwvervoer een mooi alternatief voor de traditionele witte of zwarte rouwauto. Met het Volkswagenbusje van KlassiekeRouwautos.nl kun je een overleden dierbare in stijl naar zijn of haar laatste rustplaats vervoeren. Daarnaast is het ook nog mogelijk om het busje zelf te besturen. Ben je ook meteen op zoek naar passend vervoer voor in de rouwstoet? Dan biedt dit bedrijf ook nog eens prachtige Volkswagenkevers aan in diverse kleuren.

2. Een rouwbus

Een rouwbus biedt uitkomst voor nabestaanden die het liefst nog zolang mogelijk in de aanwezigheid van de overledene willen zijn en dus ook bij de laatste rit. Een rouwbus is een mooi voorbeeld van bijzonder rouwvervoer als er meerdere nabestaanden mee willen rijden met de kist. Het biedt een moment om elkaar nog even extra steun te bieden op de dag van het afscheid. Mochten er veel vrienden en familieleden aanwezig zijn bij de uitvaart, dan kunnen er ook uitvaartbussen worden ingezet als volgauto's.

3. Een motor

Was de overledene een motorliefhebber? Denk dan eens aan een stoere motor als bijzonder rouwvervoer. Hoe speciaal is het om je dierbare te kunnen vervoeren met een Harley Davidson die is voorzien van een zijspan? De zijspan van een rouwmotor is groot en stevig genoeg om de kist te dragen. Voor mensen met een passie voor motors en avontuur is de rouwmotor een unieke manier om afscheid te nemen. Rouwmotor kan hier goed bij helpen. Kijk voor meer inspiratie voor een stoere uitvaart ook eens naar ons artikel 'Uitvaart in beeld: Een stoere uitvaart'.

4. Een caravan

Ging de overledene er graag op uit met de caravan en was een kampeertrip onmisbaar in de jaarlijkse vakantieplanning? Dan is nummer vier in dit lijstje met bijzonder rouwvervoer ideaal! Een caravan kun je zelf achter een ander geschikt vervoermiddel hangen. Denk bijvoorbeeld aan de eigen auto van de overledene. Dit zorgt voor een extra persoonlijke invulling aan de laatste rit. Voor de stabiliteit tijdens het plaatsen van de uitvaartkist zijn de meeste rouwcaravans voorzien van uitdraaibare poten aan de achterzijde. Het is een mooie en veilige optie om een overleden dierbare te vervoeren op een waardige manier die bij hem of haar past.

5. Rouwbakfiets

Was de overledene milieubewust of hield hij of zij van fietsen in de natuur? Dan is de Rouwbakfiets een passend en bijzonder rouwvervoer voor jouw dierbare. Je kunt de rouwbakfiets mooi decoreren met bloemen in de lievelingskleuren van de overledene en je kunt er voor kiezen om op de rouwkaart aan te geven dat de uitgenodigden mogen meelopen of meefietsen naar de begraafplaats of het crematorium. 

6. Boot

Als er is gekozen voor een uitvaartlocatie die is omgeven door water, kun je je door de uitvaartverzorger laten informeren over de mogelijkheden voor een uitvaartboot. Een laatste vaart over het water past goed bij iemand die hield van watersport en is een mooie manier om afscheid te nemen. Vaar voor het laatst met de overledene langs de prachtige grachten. Een uitvaartboot is een goed voorbeeld van bijzonder rouwvervoer; het is uniek en kan voor een onvergetelijk moment zorgen dat je voor altijd zult koesteren. Een uitvaartboot beschikt over voldoende ruimte voor de kist. Ook op een uitvaartboot is het vaak goed mogelijk dat enkele familieleden en/of vrienden mee varen. Veel uitvaartboten bieden ook de mogelijkheid aan om catering te serveren aan de aanwezigen op de boot. Denk bijvoorbeeld aan de lievelingshapjes en drankjes van de overledene.

7. Rouwkoets

Een koets als rouwvervoer is misschien wel een van de meest stijlvolle opties om een overleden dierbare te vervoeren naar zijn of haar laatste rustplaats. Denk bijvoorbeeld aan een grijze, zwarte of witte koets. Een rouwkoets is vaak bekleed met gordijnen voor de privacy. Naast een koets die wordt voortgetrokken door paarden kun je ook kiezen voor een loopkoets. Stalhouderij Vijfheerenlanden beschikt over een ruim assortiment rouwkoetsen, waaronder drie prachtige bolkoetsen. Deze 'Assepoester' koetsen hebben zij in drie varianten: wit, roze - geschikt voor kinderen én volwassenen - en een kleine witte.

Voorbeelden bijzonder rouwvervoer

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er nog veel meer mogelijkheden voor het rouwvervoer. Als het gaat om bijzonder rouwvervoer is er keuze genoeg. Ben jij al bezig met het vastleggen van je uitvaartwensen of wil je hier graag mee beginnen? Vergeet dan vooral niet om alvast na te denken over welk rouwvervoer het best bij jou past. Lees hier waar je nog meer over na kunt denken bij het vastleggen van je uitvaartwensen.

Heb jij voorbeelden van bijzonder rouwvervoer die je ooit zelf hebt gezien bij een uitvaart? Laat het ons weten in de reacties, wij zijn benieuwd!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje