0
Terug naar overzicht

Zo kies je origineel rouwvervoer: zeven ideeën

30/07/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
bijzonder rouwvervoer

Een rouwauto hoeft niet altijd zwart of wit te zijn. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei soorten en kleuren rouwvervoer. Wat dacht je van een rouwfiets, een limousine of een rouwauto in de lievelingskleur van je dierbare? Voor rouwvervoer is er veel meer mogelijk dan je denkt. Wij geven je zeven ideeën voor origineel rouwvervoer.

Zeven ideeën voor origineel rouwvervoer

1. Een Volkswagenbusje

Hield je dierbare van klassieke auto's? Dan is een Volkswagenbusje een mooi alternatief voor de traditionele rouwauto. Met een Volkswagenbusje breng je je dierbare in stijl naar zijn of haar laatste rustplaats. Je kunt het busje in veel gevallen zelf besturen als je dat wilt. Zoek je ook passend vervoer voor de rouwstoet? Dan kun je ook prachtige Volkswagenkevers huren in verschillende kleuren.

2. Een rouwbus

Een rouwbus is een goed idee als je zo lang mogelijk bij je dierbare wilt blijven. In een rouwbus rijd je samen met de kist naar de begraafplaats of het crematorium. Zo geef je elkaar nog even extra steun op de dag van het afscheid. Als er veel vrienden en familieleden zijn, kun je ook uitvaartbussen inzetten als volgauto's.

3. Een motor

Was je dierbare een motorliefhebber? Dan is een stoere motor een originele vorm van rouwvervoer. Hoe bijzonder is het om je dierbare te vervoeren met een Harley Davidson met een zijspan? Het zijspan van een rouwmotor is groot en stevig genoeg om de kist te dragen. Voor mensen met een passie voor motoren en avontuur is de rouwmotor een unieke manier om afscheid te nemen. Lees voor meer inspiratie voor een stoere uitvaart ook ons artikel 'Uitvaart in beeld: een stoere uitvaart'.

4. Een caravan

Ging je dierbare graag op reis met de caravan en was kamperen een vast onderdeel van de vakantie? Dan is een caravan origineel rouwvervoer voor jouw dierbare. Je hangt de caravan zelf achter een ander geschikt vervoermiddel. Denk bijvoorbeeld aan de eigen auto van je dierbare. Zo geef je een extra persoonlijke invulling aan de laatste rit. Voor de stabiliteit tijdens het plaatsen van de kist zijn de meeste rouwcaravans voorzien van uitdraaibare poten aan de achterzijde. Het is een mooie en veilige manier om je dierbare te vervoeren op een manier die bij hem of haar past.

5. Rouwbakfiets

Was je dierbare milieubewust of hield hij of zij van fietsen in de natuur? Dan is een rouwbakfiets passend en origineel rouwvervoer voor jouw dierbare. Je kunt de rouwbakfiets versieren met bloemen in de lievelingskleuren van je dierbare en je kunt er voor kiezen om op de rouwkaart aan te geven dat de gasten mogen meelopen of meefietsen naar de begraafplaats of het crematorium.

6. Boot

Als de uitvaartlocatie aan het water ligt, kun je je laten informeren over de mogelijkheden voor een uitvaartboot. Een laatste vaart over het water past goed bij iemand die hield van watersport en is een mooie manier om afscheid te nemen. Vaar voor het laatst met je dierbare langs de prachtige grachten. Een uitvaartboot is origineel rouwvervoer: het is uniek en zorgt voor een onvergetelijk moment dat je voor altijd zult koesteren. Een uitvaartboot heeft genoeg ruimte voor de kist. Ook op een uitvaartboot kun je vaak met een aantal familieleden en/of vrienden meevaren. Veel uitvaartboten bieden ook de mogelijkheid om hapjes en drankjes te serveren aan de gasten op de boot. Denk bijvoorbeeld aan de lievelingshapjes en drankjes van je dierbare.

7. Rouwkoets

Een koets als rouwvervoer is misschien wel een van de meest stijlvolle opties om je dierbare naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een grijze, zwarte of witte koets. Een rouwkoets is vaak bekleed met gordijnen voor de privacy. Naast een koets die wordt voortgetrokken door paarden kun je ook kiezen voor een loopkoets.

Voorbeelden van origineel rouwvervoer

Zoals je kon lezen, zijn er veel mogelijkheden voor rouwvervoer. Als je origineel rouwvervoer wilt, is er keuze genoeg. Ben je al bezig met het vastleggen van je eigen uitvaartwensen of wil je hier graag mee beginnen? Denk dan ook alvast na over welk rouwvervoer het best bij jou past. Lees hier waar je nog meer over na kunt denken bij het vastleggen van je eigen uitvaartwensen.

Heb je zelf ooit bijzonder rouwvervoer gezien bij een uitvaart? Laat het ons weten in de reacties. We zijn benieuwd!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje