0
Terug naar overzicht

Bijzondere mogelijkheden voor het rouwvervoer

29/03/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
minirouwauto

Op het gebied van rouwvervoer zijn er veel bijzondere mogelijkheden. De traditionele zwarte rouwauto wordt steeds vaker vervangen door vervoer dat wat meer bij de overledene past. Denk bijvoorbeeld aan een koets, een rouwauto met panterprint, een rouwbakfiets, een rouwbus en nog veel meer! Daarnaast kun je het tegenwoordig zo persoonlijk maken als je maar wilt. Ter inspiratie lichten wij 8 bijzondere mogelijkheden voor het rouwvervoer uit.

8 x Bijzonder rouwvervoer

1. De rouwauto zelf besturen

Bij Zelf Rijden kunnen nabestaanden voor één dag een rouwauto huren, zodat zij hun dierbare zelf kunnen begeleiden naar de laatste rustplaats. Doordat er geen chauffeur aanwezig is, is het samenzijn met de overledene nog intiemer en kun je in alle rust en privacy de laatste momenten doorbrengen met je geliefde. De Chrysler Pacifica rouwauto van Zelf Rijden is gemakkelijk te besturen. Daarnaast bepaal je zelf, of in samenspraak met de uitvaartverzorger, de route. Rijd langs de plekken waar je dierbare zelf graag kwam of waar jullie bijzondere momenten samen hebben gehad. Kortom: een zeer bijzondere en persoonlijke mogelijkheid voor het rouwvervoer!

zelf rijden

2. Een legertruck

Eind 2019 werd het Oorlogsmuseum Medemblik gebeld met de vraag of zij rouwvervoer konden leveren. De vader van degene die belde was veteraan en zou het fijn hebben gevonden om in een legertruck naar zijn laatste rustplaats gebracht te worden. Na de bijzondere ervaring en positieve berichten ontstond het idee om Uniek Rouwvervoer in het leven te roepen! Bij Uniek Rouwvervoer kun je kiezen uit een stoere G.M.C. Legertruck waarbij het mogelijk is om achterin de truck te zitten en een Henney-Packard Ambulance met een statige en luxe uitstraling uit die tijd.

uniek rouwvervoer

3. Een minirouwauto met speakers

De Mini Cooper Clubman van Minirouwauto mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met bijzondere mogelijkheden voor het rouwvervoer! Deze stoere rouwauto kan ingezet worden bij de uitvaarten van kinderen én volwassenen en biedt een liefdevolle manier van vervoer. De Mini Cooper beschikt over speakers die (onzichtbaar) aan de buitenkant van de auto zijn gemonteerd. Op deze manier biedt Minirouwauto nabestaanden de mogelijkheid om nog een keer voor het huis van de overledene zijn of haar favoriete nummers af te spelen.

minirouwauto

4. Samen naar de laatste rustplaats

Samen zijn met je naasten kan veel troost en steun bieden. Ook tijdens de laatste rit met de overledene. Gelukkig is het tegenwoordig goed mogelijk om je dierbare gezamenlijk weg te brengen. Uitvaartbus Nederland is gespecialiseerd in het vervoer samen en biedt ook volgbussen aan voor vrienden en familie. Voor een intieme samenkomst met 7 personen zetten zij hun V klasse in. De volgbus is in te zetten voor 16 of 23 personen. Vanaf het eerste adres tot het laatste moment samen kan Uitvaartbus Nederland de overledene en nabestaanden bijstaan en vervoeren. Na afloop wordt iedereen weer netjes bij het ophaalpunt afgezet.

uitvaartbus nederland

5. Rouwvervoer wrappen

Over persoonlijk rouwvervoer en rouwbussen gesproken. Een andere bijzondere mogelijkheid voor het rouwvervoer is om een rouwauto of rouwbus professioneel te laten wrappen voor één dag. Studio Hemeltjelief biedt deze speciale dienst aan. Zo hebben ze ooit het blauwe Volkswagenbusje van KlassiekeRouwautos.nl mogen wrappen voor een uitvaart. Via de uitvaartverzorger kun je aangeven wat je op het rouwvervoer zou willen plakken. Naar aanleiding van jouw wensen gaan zij aan de slag met een mooi en passend ontwerp. Op onderstaande foto zie je hoe dit eruit kan zien. Is het geen plaatje?

studio hemeltjelief

6. Een duurzame mogelijkheid voor het rouwvervoer

In de uitvaartbranche speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Je ziet het steeds vaker: duurzame kisten of wades, een natuurlijke manier van opbaren, duurzame bloemen én natuurlijk milieuvriendelijk rouwvervoer. De rouwbakfiets is een mooi voorbeeld van milieuvriendelijk en duurzaam uitvaartvervoer. Je kunt de bakfiets aankleden met prachtige bloemen, door deze bijvoorbeeld rondom de kist te plaatsen. Ook met de rouwbakfiets is het mogelijk om je dierbare zelf te begeleiden tijdens de laatste afscheidsreis. Als je dit niet wilt kun je bij Rouwbakfiets ook kiezen voor een fiets-chauffeur.

rouwbakfiets

7. Rouwvervoer met paarden

Als de overledene een paardenliefhebber was past een prachtige rouwkoets met paarden goed bij het afscheid. Een witte rouwkoets die wordt getrokken door witte Gelderse paarden of een sierlijke roze bolkoets. Het kan allemaal! De huur van een rouwkoets biedt de mogelijkheid voor een prachtig en stijlvol laatste eerbetoon. Bij Koetsen.nl – Jacob van den Broek hebben zij een ruime keuze aan koetsen en volgkoetsen. Daarnaast kunnen zij ook speciale bloemenkoetsen inzetten voor het verplaatsen van de uitvaartbloemen.

koetsen.nl

8. Eigen rouwvervoer

Als laatste in onze lijst met bijzondere mogelijkheden voor het rouwvervoer, en misschien toch wel één van de meest persoonlijke, staat eigen rouwvervoer. Veel mensen zijn er niet van op de hoogte dat het toegestaan is om je eigen vervoer als rouwvervoer te gebruiken. Had de overledene zelf een camper of een busje waar hij of zij gek op was of beschik jij zelf over geschikt vervoer, dan kun je eventueel met de uitvaartverzorger bespreken of dit ruim genoeg is voor de laatste rit. Het vervoer zal dan wel eerst goed voorbereid moeten worden om de kist te vervoeren.

Ken jij zelf nog bijzondere mogelijkheden voor het rouwvervoer? Deel deze dan in de reacties!

Delen:

Leveranciers

Kijk voor meer bijzondere mogelijkheden voor het rouwvervoer bij onderstaande bedrijven.
Bekijk meer rouwvervoer

Reacties (1)

Reactie van Gwen Druijf op 20 jun. 2023 22:25
"Goedendag, Ik ben helaas terminaal ziek. Mijn hele leven voel ik me een soort hippie. Ik heb veel met die tijd. Het is de bedoeling dat ik naar het graf wordt gereden in een kwartiertje en ook weer terug. Dat zou ik heel graag doen in het hippiebusje. De stoet loopt er dan achter. De bedoeling is dat iemand uit onze kennissenkring rijd. Dus geen onbekende chauffeur. Ik hoop zo dat dit mogelijk is om te huren. Een gewone degelijke wagen past echt niet bij mij."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje