0
Terug naar overzicht

De rouwadvertentie: waar en wanneer plaats je die?

28/05/2024
Redactie
Delen:
rouwadvertentie

Als je een verlies wilt aankondigen, kun je naast een rouwkaart ook een rouwadvertentie plaatsen. Maar wanneer is een rouwadvertentie een goede keuze en wanneer volstaat een rouwkaart? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur. Wij geven je graag enkele tips en adviezen om je te helpen bij je beslissing.

Rouwadvertentie in krant, vakblad of verenigingsblad

Als de overleden persoon zich bijvoorbeeld inzette voor maatschappelijke belangen, lid was van een vereniging of bekend was in een bepaald gebied, sector of branche, kan het zinvol zijn om een rouwadvertentie te plaatsen. Zo bereik je veel mensen tegelijk. Je kunt bijvoorbeeld een rouwadvertentie plaatsen in het verenigingsblad waarvan de overledene lid was. Overleg altijd met de redactie van het blad over de mogelijkheden en de prijzen. Die kunnen namelijk hoog zijn, vooral voor kranten. Denk daarom goed na over welke krant of welk blad het beste past en of je daarmee de mensen bereikt die de overledene kende.

Rouwadvertentie op social media

Social media zijn tegenwoordig een belangrijk deel van onze maatschappij. We vertelden je al dat je social media zelfs tijdens de uitvaart kunt gebruiken. Als je een rouwadvertentie wilt plaatsen, kun je nagaan of de overleden persoon (zeer) actief was op bijvoorbeeld Facebook, en of hij of zij daar veel vrienden en kennissen had. Als dat zo is, kun je overwegen om een rouwadvertentie op Facebook te plaatsen. Zo weet je zeker dat je de juiste mensen bereikt en dat het bericht binnen de kring blijft die de overledene zelf opbouwde.

Houd rekening met deze punten als je een rouwadvertentie plaatst:

  • Vermeld liever geen (volledig) adres. Je wilt niet dat er tijdens de uitvaart wordt ingebroken. Als je het adres vermeldt, weten dieven dat er op dat moment niemand thuis is.
  • Bedenk of je de mensen de kans wilt geven om afscheid te nemen, of dat je het alleen laat weten.
  • Als je mensen laat afscheid nemen, is het belangrijk om de plaats en het tijdstip van de uitvaart te vermelden.
  • De tekst van de rouwadvertentie kan dezelfde zijn als die van de rouwkaart. Je kunt ook voor een andere tekst kiezen.
  • Kranten rekenen de prijzen per millimeter. Landelijke dagbladen zijn het duurst en huis-aan-huisbladen het goedkoopst. Vraag altijd op voorhand een prijsopgave, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Lees ook eens ons artikel 'Een rouwadvertentie plaatsen: hoe werkt dat?'

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje