Terug naar overzicht

De rouwadvertentie: waar & wanneer plaats je deze?

07/07/2022
Redactie
Delen:
rouwadvertentie

Naast de aankondiging van een verlies middels een rouwkaart, kun je er ook voor kiezen om een rouwadvertentie te plaatsen. Maar in welk geval is het handig om te kiezen voor een rouwadvertentie en bij welke situatie past het beter om het enkel en alleen bij de rouwkaart te houden? Dit is eigenlijk heel persoonlijk. Om jou te helpen bij je keuze, geven wij je onze tips & adviezen mee.

Rouwadvertentie in krant, vakblad of verenigingsblad

Een rouwadvertentie plaatsen is vaak het meest zinvol als de overleden persoon zich bijvoorbeeld inzette voor maatschappelijke belangen, deelgenoot was van een bepaalde vereniging of bekend was binnen een bepaald gebied, sector en/of branche. Je bereikt op die manier in een keer een hoop mensen. Was hij of zij lid van een vereniging bijvoorbeeld, dan kun je er voor kiezen om een rouwadvertentie in het betreffende verenigingsblad te laten plaatsen. Overleg wel altijd met de mensen achter het blad wat de mogelijkheden zijn en vraag altijd naar de prijzen. Zeker in het geval van kranten kunnen de prijzen namelijk hoog oplopen. Het is daarom van belang om je van te voren af te vragen welke krant of welk blad het beste past en of je hiermee de juiste mensen bereikt (dus de mensen waar de overledene iets mee had).

Rouwadvertentie op social media

Tegenwoordig zijn social media een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. We vertelden je eerder dat je social media zelfs tijdens de uitvaart kunt gebruiken. In het geval van een rouwadvertentie kun je je afvragen of de overleden persoon (zeer) actief was op bijvoorbeeld Facebook, en of hij of zij hier een grote vrienden- en kennissengroep op had. In geval van 'ja' kun je er wellicht aan denken om een rouwadvertentie op Facebook te plaatsen. Je weet middels deze bekendmaking zeker dat je de juiste mensen bereikt en dat het binnen de kring blijft die hij of zij zelf heeft opgebouwd.

Denk bij het plaatsen van de rouwadvertentie aan de volgende punten

  • We raden je aan om geen (volledig) adres te vermelden. Het laatste waar je op zit te wachten is dat er ten tijde van de uitvaart wordt ingebroken. En door het adres te vermelden weten dieven dat daar op het moment van de uitvaart niemand aanwezig zal zijn.
  • Denk goed na over het feit of je de mensen de gelegenheid wilt geven om afscheid te nemen, of dat het enkel ter kennisgeving is. Als je mensen gelegenheid tot afscheid wilt geven, is het belangrijk om de plaats van de uitvaart en het tijdstip erbij te vermelden.
  • De tekst van de rouwadvertentie kan gelijk zijn aan de tekst op de rouwkaart. Je kunt daarentegen ook kiezen voor een nieuwe tekst.
  • Kranten berekenen de prijzen per mm. Landelijke dagbladen zijn de duurste kranten en de huis-aan-huisbladen het goedkoopst. Vraag altijd van te voren een prijsopgave, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Lees ook eens ons artikel 'Een rouwadvertentie plaatsen: hoe werkt dat?'

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje