0
Terug naar overzicht

Alternatieven voor een uitvaartcentrum

08/09/2020
Redactie
Delen:
Alternatieven voor een uitvaartcentrum

Het is helemaal prima om een afscheid in een uitvaartcentrum te houden. Toch is het goed om te weten dat er heel wat bijzondere alternatieven voor een uitvaartcentrum zijn. Het fijne hieraan is dat je een uitvaart nog meer kunt afstemmen op de wensen van de overleden persoon. Het is immers een hele mooie gedachte om iemand zijn of haar uitvaart te houden op een plek waar een bijzondere herinnering aan hangt. Of gewoon op een plek die perfect past bij wie die persoon was en waar hij of zij voor stond. We hebben jullie al eerder een aantal mooie opties voorgeschoteld. Vandaag bundelen we onze favoriete selectie aan alternatieven voor een uitvaartcentrum in één artikel.

Afscheid in een landgoed of kasteel

Ja, het is echt mogelijk: een sprookjesachtig afscheid in een landgoed of kasteel. Er zijn diverse landgoederen en kastelen die openstaan voor het organiseren van een uitvaart. Het fijne hieraan is dat een dergelijke locatie vaak ook beschikt over een grote en mooie tuin, wat zeker in de lente en zomer een fijne bijkomstigheid kan zijn. Tip van de redactie: Landgoed Vollenhoven en Kasteel de Hooge Vuursche

Afscheid op een boot

Een prachtig ‘gebaar’ als de persoon in kwestie dol was op watersport bijvoorbeeld. Of bij elk doorbrekend zonnetje de boot pakte om er op uit te gaan. Let op: een uitvaartboot vaart doorgaans alleen naar de begraafplaats of het crematorium toe. Informeer dus altijd even goed naar de mogelijkheden voor wat betreft de terugreis. Sommigen bieden dit wel aan, anderen weer niet. Ook moet er in de buurt van het crematorium of de begraafplaats een plek zijn om aan te meren. Is het toch een stukje lopen? Houd dan rekening met de mensen die minder goed ter been zijn, zoals ouderen. Wellicht dat er voor hen vervoer geregeld kan worden, zoals een fietstaxi.

Boerderij als uitvaartlocatie

Een boerderij als uitvaartlocatie is één van de meest gepaste alternatieven voor een uitvaartcentrum als je wilt gaan voor een ecologisch of landelijk afscheid. Je kunt het geheel afmaken met een landelijke catering, zoals boeren salade’s en bourgondische kaasplankjes. Het is helemaal mooi als het mooi weer is en je het buffet na de plechtigheid buiten kunt laten plaatsvinden… Aan grote, houten tafels met kannen verse limonade en grote schalen fruit. De boerderij van Uitvaartzorg De Hoeve  is één van de boerderijen in Nederland waar je jouw uitvaart kunt organiseren.

Alternatieven voor een uitvaartcentrum in de natuur

Een afscheid in de natuur is puur, mooi en perfect voor in de zomer- en lentemaanden. Je kunt hierbij denken aan een afscheid in een mooie tuin bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een knusse locatie dat lijkt op een natuurpark/tuin? Als we je een mooie optie mogen influisteren, dan is dat met stip De Arendshoeve “the Garden of Amsterdam”. Dit is een authentieke en groene evenementenlocatie. De weelde aan planten, bloemen en kaarsen in de showkas van deze locatie geeft rust en draagt bij aan een sfeer waarin op een persoonlijke, onvergetelijke manier afscheid van een dierbare genomen kan worden. Het voelt echt alsof je je midden in de natuur bevindt!

Afscheid in zijn of haar favoriete café

Had hij of zij een favoriet café waar ‘ie wekelijks een biertje of wijntje dronk? Informeer dan eens bij deze kroeg of het mogelijk is het afscheid (of een deel van het afscheid) hier te houden. Het is niet alleen een prachtig eerbetoon aan de persoon in kwestie, het geeft het afscheid ook een wat losser en informeler karakter, wat onder andere voor kinderen een fijne bijkomstigheid kan zijn.

Een afscheid thuis

Veel mensen weten niet dat je een afscheid ook thuis kan en mag organiseren. Beeld het je eens in: bloemen uit eigen tuin, zijn of haar favoriete muziek op de achtergrond en eventuele huisdieren die erbij aanwezig zijn. Daarnaast creëren (tastbare) eigendommen als foto’s en herinneringen een hele persoonlijke en intieme sfeer. Heb je een mooie tuin? Dan kun je er ook voor kiezen om het afscheid bij mooi weer buiten te houden, waarbij je bijvoorbeeld een leverancier kan inschakelen voor passende aankleding en catering.

Het is wel goed om te weten dat niet alle locaties in Nederland uitvaarten verzorgen. Het is daarom belangrijk hier van te voren goed research naar te doen. Neem ook eens een kijkje in onze bedrijvengids. daar vind je een keur aan mooie locaties die openstaan voor een uitvaart. Houd daarnaast ook rekening met de RIVM-maatregelen die worden gehanteerd door de verschillende locaties.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een mooie uitvaartlocatie? Neem dan een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje