0
Terug naar overzicht

Bijzondere locaties voor de condoleance in België

24/05/2024
Stephanie Sequeira
Delen:
condoleance - condoleance locatie - locatie condoleance - condoleren - condolencelocatie belgie - rememberme

Veel unieke locaties in België bieden de mogelijkheid aan nabestaanden om bij elkaar te komen voor de condoleance na het afscheid van een overleden dierbare. De condoleance kan op verschillende locaties plaatsvinden, zoals in een kerk, thuis, bij het crematorium of in een uitvaartcentrum. Tegenwoordig zijn er nog veel meer locaties waar je geheel naar wens een mooie condoleance kunt organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het strand, een kasteel of zelfs een restaurant of café. Ter inspiratie lichten wij zeven bijzondere condoleance locaties in België uit.

7 x Bijzondere condoleance locaties in België

1. Corso

Een condoleance bijeenkomst bij Corso is onder andere bijzonder vanwege de betoverende setting midden in de natuur. De 16 hectare boomgaard van Corsendonk biedt een oase van rust, met prachtige wit-roze bloesems in de lente en weelderig groene bomen in de zomer, waar rijpe vruchten hangen. De Manzana en Mana Mana bieden verschillende mogelijkheden, van grotere evenementen tot intieme bijeenkomsten, omringd door natuurlijke schoonheid. Met een 'go with the flow'-atmosfeer en een nadruk op harmonie en liefde, biedt deze locatie een fijne ervaring voor een condoleance bijeenkomst in een ontspannen en serene omgeving.

corso

2. Kasteel Fruithof

Gelegen in een groene oase van rust, biedt Kasteel Fruithof een flexibele condoleance locatie, geschikt voor bijeenkomsten van 10 tot 300 gasten. Met prachtige ruimtes, een feeërieke tuin en een rijke geschiedenis, straalt het kasteel een magische sfeer uit. De grandeur, authenticiteit en het eigenzinnig karakter van het kasteel maken dat het een prachtige en bijzondere locatie is voor de condoleance na de afscheidsdienst. Het team heeft een persoonlijke aanpak, met verfijnde catering en frisse ideeën, om een uniek samenzijn te creëren. De flexibiliteit van Kasteel Fruithof biedt talloze mogelijkheden om de condoleance bijeenkomst aan te passen aan de wensen van de nabestaanden.

kasteel fruithof

3. Jacques

Jacques biedt een unieke setting voor een condoleancebijeenkomst in België, doordrenkt van artistiek erfgoed en historische betekenis. Gevestigd in het voormalige huis van Jacques Jordaens, een prominente kunstschilder, biedt deze locatie in het hart van Antwerpen een modulaire ruimte voor samenkomsten tot 200 personen. Met diverse beschikbare ruimtes op verschillende verdiepingen, biedt Jacques flexibiliteit en mogelijkheden om aan diverse wensen te voldoen, terwijl het intieme binnenplein en de historische ambiance een respectvolle omgeving creëren voor de condoleance.

jacques

4. De Natie

Een andere bijzondere condoleance locatie in België is De Natie in Antwerpen. Gelegen in een complex in art-nouveaustijl op een centrale locatie aan de Van de Wervestraat, straalt deze plek historische charme uit. Na het afscheid van een geliefde zijn rust, sereniteit en respect van essentieel belang. De Natie begrijpt deze behoefte en biedt een rustige en respectvolle omgeving voor dit emotionele proces. Genodigden kunnen worden ontvangen in de bar of op de mooie, rustgevende patio. De zaal is uitgerust met alle nodige faciliteiten voor muziek en audiovisuele ondersteuning, en is smaakvol ingericht om een waardige condoleance mogelijk te maken.

de natie

5. De Serre

De Serre kon uiteraard niet ontbreken in deze lijst met bijzondere condoleance locaties in België. Deze prachtige locatie, gelegen in het hart van Antwerpen en omringd door een prachtige, groene omgeving die rust en ruimte uitstraalt, is in 2018 namelijk verkozen tot één van de twaalf mooiste eventlocaties in Europa. De Serre biedt een volledig modulaire zaal die kan worden aangepast aan de wensen van de gasten. Met een groot overdekt terras en een sfeervol binnenplein, is het ideaal voor privé evenementen tot 200 personen, waaronder condoleance bijeenkomsten. Met de mogelijkheid om het cateringaspect zowel intern als extern te regelen, biedt De Serre een flexibele en serene omgeving om samen te komen en herinneringen op te halen aan de overledene.

de serre

6. De Mooie Molen

Onder andere de rijke geschiedenis en de rustige groene omgeving maken De Mooie Molen een bijzondere locatie voor een condoleance in België. Met een oorsprong die teruggaat tot het jaar 1151, ademt deze plek de sfeer van eeuwenoud erfgoed. Na de Tweede Wereldoorlog werd het molenhuis omgevormd tot een herberg, waarbij de originele molenstenen nog steeds de tuin sieren als een eerbetoon aan het verleden. Voor de condoleance biedt De Mooie Molen een intieme setting waar nabestaanden troost kunnen vinden door mooie herinneringen te delen. Met een persoonlijke aanpak en jarenlange ervaring in het organiseren van diverse bijeenkomsten, streeft het team ernaar om elke gelegenheid naar een hoger niveau te tillen, zodat het een dag wordt om te koesteren.

de mooie molen

7. Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’ Merksplas

De Plantentuin van Merksplas biedt een bijzondere en rustgevende omgeving voor een condoleance bijeenkomst, gevestigd in de voormalige straflandbouwschool van Merksplas-Kolonie. Hier kunnen gasten zich laten inspireren en tot rust komen te midden van uitzonderlijke plantencollecties, variërend van hortensia's tot bamboe. De tuin is in de eerste plaats een demonstratietuin gericht op natuur, educatie en welzijn, waar iedereen welkom is om te reflecteren en te ontspannen. Voor een koffietafel, een moment van samenzijn om het verlies te verwerken, biedt de Plantentuin van Merksplas een rustige plek aan het water met uitzicht op de uitgestrekte collectietuin. Hier kunnen gasten samen komen, herinneringen ophalen en elkaar steunen, onder het genot van een hapje en een drankje. Het team staat klaar om mee te denken, met een keurige koffietafel, uitstekende bediening en een uniek tuindecor dat zorgt voor een gedenkwaardige condoleancebijeenkomst.

plantentuin van merksplas

Meer bijzondere condoleancelocaties België

Ben je op zoek naar nog meer bijzondere condoleancelocaties of uitvaartlocaties in België? Neem dan eens een kijkje op onze leverancierspagina. Lees hier alles over de condoleance en bekijk deze tips voor een informele condoleance.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje