0
Terug naar overzicht

Een bijzondere rouwlocatie kiezen: inspiratie en tips

21/05/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
bijzondere rouwlocatie

Ben je op zoek naar een bijzondere rouwlocatie, maar weet je niet zo goed wat de mogelijkheden zijn en waar je op kunt letten bij het kiezen van de locatie? Maak je maar geen zorgen. Wij helpen je op weg met een aantal tips en zetten ter inspiratie een aantal bijzondere locaties voor de afscheidsceremonie en/of condoleance voor je op een rijtje.

Een bijzondere rouwlocatie

Als nabestaande wil je graag een mooi en waardig afscheid organiseren dat past bij het leven van de overledene. De locatie van de uitvaart kan hierin een grote rol spelen. Natuurlijk is elke rouwlocatie bijzonder en biedt elke locatie verschillende unieke mogelijkheden. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een rouwlocatie die echt bij de overledene paste. Als de overledene bijvoorbeeld graag naar de film ging, is een bioscoopzaal of een filmtheater een mooie en bijzondere rouwlocatie. 

Op een zeilschip

Het water op met een zeilschip is niet alleen mooi voor het uitzicht, maar kan ook voor rust in het hoofd en lichaam zorgen. Het varen zorgt voor ontspanning en zet je aan het denken. Herinneringen ophalen aan de overledene komt hier ten goede aan het rouwen. Neem eens een kijkje bij Rederij Belle, die een uitvaart per boot mogelijk maakt. Ook biedt Rederij Belle de mogelijkheid om de as van de overledene op het water te verstrooien. Tijdens de vaartocht bepaal je zelf de plek en het moment van de ceremonie.

Het strand

Het strand is een mooie locatie om je gedachten de vrije loop te laten tijdens een wandeling door de duinen of langs het water. Een mooie locatie gelegen aan het strand is Strandzuid. Deze bijzondere rouwlocatie beschikt onder andere over een overdekte locatie voor bijeenkomsten. 'The Beach House', gelegen aan het grote strand bij de ingang van Strandzuid is een intieme ruimte met een eigen bar en terras. Binnen zijn er speelse elementen en veel groen. Je kunt er afscheid nemen op jouw eigen manier, op een rustige locatie met de gewenste sfeer, aankleding en muziek, tot in de puntjes verzorgd.

In plaats van het strand kun je ook kiezen voor een andere bijzondere rouwlocatie aan het water. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Eau Lounge te Rotterdam. Dit is een bijzondere locatie met een prachtig uitzicht op de Willemsbrug aan de ene kant, de Erasmusbrug aan de andere kant en een (open) terras op de Maas.

Een boerderij

Uitvaartzorg De Hoeve is een bijzondere rouwlocatie die beschikt over een uitvaartboerderij. Zij bieden ook opbaar mogelijkheden aan. Deze locatie is ideaal voor een uitvaart met een landelijke thema. Je kunt de gewenste sfeer creëren met decoratie zoals boomschijven met mooie bloemen in vaasjes erop. Voor een persoonlijke touch kun je bijvoorbeeld kiezen voor bloemen in de lievelingskleur van de overledene.

Daarnaast past een boerderij ook goed bij een ecologisch afscheid. Dit past goed bij iemand die erg milieubewust leefde en dit ook graag zou willen doorvoeren in zijn of haar afscheid. In het artikel 'Een landelijke uitvaart' vind je meer inspiratie voor een afscheid op een boerderij.

In een hotel

Je leest het goed, ook een hotel mag niet ontbreken in ons lijstje met bijzondere rouwlocaties. Het is voor sommige mensen wellicht ondenkbaar, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om de opties voor een afscheid of condoleance na te vragen bij een hotel. Neem bijvoorbeeld het hotel waar de overledene vaak kwam om even een nachtje tot rust te komen, of juist vaak kwam voor het werk. In Van der Valk Hotel Tiel kun je in gepaste stijl afscheid nemen van een dierbare. Dit hotel beschikt over genoeg ruimte voor een afscheidsceremonie of condoleance. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden in het hotel: van kleine intieme settings tot grotere groepen. De authentieke sfeer die Van der Valk Hotel Tiel met zich meebrengt is uniek!

In het bos

Een andere bijzondere rouwlocatie is het bos. Omgeven door de natuur kan in het bos de afscheidsceremonie worden gehouden. Het is een ideale plek als de overledene hield van boswandelingen en de natuur. Midden in de natuurlijke omgeving van de Sonse Heide ligt 't Boshuys, omringd door een prachtig bosgebied waar je volledig tot rust kunt komen en kan genieten van de bosrijke omgeving. Een rustig gelegen, unieke en sfeervolle locatie waar onder andere afscheidsceremonies, uitvaartdiensten en condoleances gehouden kunnen worden.

Een bar/restaurant

Een bar of een restaurant horen ook thuis in ons lijstje met bijzondere rouwlocaties. Het heeft wellicht een informele sfeer, maar als dat past bij de persoonlijkheid van de overleden, is het een goede keuze voor de afscheidsceremonie of condoleance. Het is echter wel van belang dat je vooraf goed informeert naar de mogelijkheden hiervoor. Je kunt bijvoorbeeld langsgaan bij de favoriete bar of restaurant van de overledene om de opties te bespreken. Restaurant De Steenen Tafel biedt de mogelijkheid om met een diner en/of borrel samen te komen en het leven van de overledene te vieren. Zij helpen je graag bij het organiseren van een condoleance dat perfect past bij de persoon die hij of zij was. Je kunt hier in alle rust terecht om in een discrete sfeer te condoleren en te herdenken.

Een café

Een andere mooie locatie met een informele en warme sfeer is een café. Dit is een ideale locatie voor het afscheid van iemand die van gezelligheid en een kop koffie hield. Delta Hotel en Grand Café Nautique aan de Nieuwe Maas is een bijzondere locatie met een prachtig uitzicht over de Nieuwe Maas. Zij zorgen ervoor dat alles voor de afscheidsceremonie of de condoleance naar wens wordt geregeld en denken graag met je mee over de invulling.

Op zoek naar een bijzondere rouwlocatie: tips

  • Kies voor een locatie die past bij de overledene.
  • Waar kwam de overledene graag? Vraag naar de mogelijkheden bij de desbetreffende locatie.
  • Op de rouwlocatie kun je een bepaalde sfeer creëren door middel van decoratie. Bekijk ons Pinterestbord met inspiratie voor de decoratie op de uitvaart.
  • Let bij het kiezen van een bijzondere rouwlocatie of er genoeg ruimte is voor het aantal gasten dat is uitgenodigd.
  • Zijn er veel mensen uitgenodigd? Zorg er dan voor dat de locatie beschikt over genoeg parkeerplek.
  • Overweeg een Viewneral (digitaal afscheid) als de gewenste locatie niet voldoende ruimte biedt voor alle vrienden en familie.
  • Mag de catering niet ontbreken op de locatie? Kies dan voor een bijzondere rouwlocatie die ook meteen de catering kan verzorgen. Dit scheelt veel tijd en nog meer regelwerk.
  • Neem een kijkje op onze leverancierspagina. Wij werken samen met bijzondere rouwlocaties die diverse mogelijkheden aanbieden voor de afscheidsdienst of condoleance.
Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een bijzondere rouwlocatie? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk hier enkele mooie locaties

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje