0
Terug naar overzicht

Uitvaart in de zomer: inspiratie

10/07/2018
Redactie
Delen:
Uitvaart in de zomer

Een uitvaart in de zomer brengt in Vlaanderen andere mogelijkheden met zich mee dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. De hogere temperaturen maken een traditionele zaal misschien minder aantrekkelijk. Gelukkig wint het idee van een buitenuitvaart steeds meer aan populariteit. In Vlaanderen beschikken veel locaties over een tuin of terras, en misschien heb je zelf of iemand in je naaste omgeving, wel een mooie tuin beschikbaar. De zomer biedt naast unieke locatiemogelijkheden ook een diversiteit aan bloemkeuzes en andere creatieve opties. In dit artikel geven we tips hoe je een zomerse uitvaart op een stijlvolle en passende manier kunt invullen.

Natuurrijke locaties: bos, tuin of strand

Een uitvaart in de zomer leent zich uitstekend voor een buitenlocatie, zoals midden in een bos, in een prachtige botanische tuin of bij een strandclub aan de kust. Het is wel verstandig om altijd een Plan B te hebben in geval van regen. Een tent of een locatie met binnenfaciliteiten kan dan een goed alternatief zijn. Je hoeft niet de gehele uitvaart buiten te houden; sommige locaties bieden flexibele oplossingen voor zowel binnen- als buitenplechtigheden, wat vooral handig is als het weer plotseling omslaat.

Zomerse decoratie en aankleding

De zomer biedt de mogelijkheid voor een levendige en vrolijke aankleding. Denk aan het neerleggen van kleurrijke picknickkleden in een tuin voor een samenzijn na de dienst. Andere zomerse decoratie-ideeën zijn windmolens, ballonnen, bellenblaas en kleurrijke linten. Ook kun je kiezen voor vazen met opvallende seizoensbloemen zoals pioenrozen of zonnebloemen om de locatie een extra zomers gevoel te geven.

Verfrissende drankjes en catering

Tijdens een zomerse uitvaart is het aanbieden van verfrissende drankjes een must. Variërend van cocktails en cava tot verse limonade en ijskoffie, deze dranken zorgen voor een aangename verkoeling. Een persoonlijke touch kan worden toegevoegd door het favoriete drankje van de overledene te serveren.

Lichte hapjes en zomerse maaltijden

Bij de catering kun je denken aan lichte, zomerse hapjes die niet te zwaar zijn, zoals sushi, tapas of kleine broodjes. Ijsjes kunnen een leuke toevoeging zijn voor de jongere gasten. Voor een gezamenlijke maaltijd is een barbecue een uitstekende keuze bij een zomerse uitvaart.

Vervoer voor een uitvaart in de zomer

De zomer biedt ook unieke mogelijkheden voor het vervoer. Afhankelijk van de hobby of het beroep van de overledene, kun je denken aan een speciale uitvaartfiets of een motor met zijspan. Het kiezen van een uniek vervoersmiddel geeft de uitvaart een zeer persoonlijke tint.

De zomer biedt een prachtig decor voor een uitvaart. Ondanks de zwaarte van het moment, kan de natuurlijke schoonheid en warmte van het seizoen een bron van troost zijn. Het zachte zonlicht na een plotselinge regenbui of een regenboog aan de horizon kunnen allemaal bijdragen aan een gevoel van hoop en herinnering.

 

Delen:

Reacties (2)

Reactie van Jetty Bak op 23 mrt. 2022 17:03
"Mooie tips alleen heb ik moeite met ballonnen. Zij zijn slecht voor de natuur want zij verteren slecht en de dieren zien het als voedsel. elke keer als ik ballonnen op zie gaan krijg ik een naar gevoel. bellenblazen kan ook en laten de vluchtigheid van het leven zien"
Reactie van E de Hoop op 11 jul. 2018 18:21
"Wat denkt u van een asverstooiing vanuit een luchtballon . Ook enorm mooi en indrukwekkend"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje