0
Terug naar overzicht

Originele uitvaartcatering: inspiratie

10/11/2023
Redactie
Delen:
Originele uitvaartcatering: inspiratie

Als de gemiddelde Belg denkt aan uitvaartcatering, denken ze meteen aan een pistolet met kaas of charcuterie met een tas dampende koffie. De samenkomst na een plechtigheid kun je echter met heel veel bijzondere en lekkere hapjes vullen. Want waarom zou je voor een pistolet en koffiekoeken gaan, wanneer de overledene gek was op sushi bijvoorbeeld? Net zoals met het rouwdrukwerk en de decoratie van de uitvaartlocatie, kun je ook met de catering een persoonlijke stempel op het afscheid drukken. Eerder zag je al verschillende ideeën voorbij komen voor de uitvaartcatering, vandaag bundelen we onze meest favoriete én originele opties in één artikel.

Originele uitvaartcatering: inspiratie

Sushi

Sushi is perfect voor een uitvaart, omdat het kleine en fijne hapjes zijn. Stel ze voor in banketvorm op een mooie tafel of laat obers met schalen rondlopen. Let op: zijn er gasten die geen vis eten? Serveer dan een deel vegetarische sushi hapjes. Lees hier meer over sushi op de uitvaart.

Pizza

Heeft de betreffende uitvaart een informeel karakter? Waarom geen pizza? Een originele cateringoptie met eindeloos veel smaken ... en dus vindt iedereen wel zijn gading ... ook vegetariërs. Tip: maak een pizzahoek waarbij je verschillende dienbladen vult met verschillende soorten voorgesneden pizza. Dat presenteert trouwens ook heel mooi. Let er hierbij wel op dat je de etagères voorziet van voorverwarmde borden, zodat de pizza’s warm blijven. Lees hier meer over pizza op de uitvaart.

Kleine hapjes

Past perfect bij samenkomst na de uitvaart in openlucht: het serveren van kleine hapjes, ook wel tapas genaamd. Ook hierbij kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van vlees, vis en vegetarisch of kies alleen gezonde hapjes. 

Een zoete hoek

Originele uitvaartcatering hoeft echt niet altijd hartig te zijn. Voor de zoetekauwen is het ook een optie om een zogeheten zoet hoekje (sweet table) in te richten. Dit is een mooi gedecoreerde tafel vol met zoete lekkernijen: taartjes, cupcakes, muffins, macarons en schalen snoepgoed voor de kinderen. Tip: het gebruik van verschillende etagères en dienbladen in verschillende kleuren en formaten geeft een mooi effect. Lees hier meer over een zoete lekkernijen op de uitvaart.

High tea

Perfect voor bij een intieme uitvaart: organiseer een high tea. Hierbij laat je bijvoorbeeld de intimi bij jou thuis (of op een locatie naar keuze) komen, waarbij je verschillende soorten thee serveert. Natuurlijk kun je het geheel afmaken met schalen vol koekjes en andere zoete lekkernijen. Lees hier meer over een high tea na de uitvaart.

Picknick

Vind de koffietafel (of een deel ervan) buiten plaats? Spreid dan verschillende tafelkleden uit in een mooi park of in je tuin en leg ze vol met lekkere hapjes en drankjes, zoals stokbroden, sandwiches, lekkere wijntjes en frisdranken voor de kinderen. Ook een idee: bij een beperkt budget kun je op de rouwkaart aangeven dat je het op prijs zou stellen moest iedereen wat hapjes meebrengen, zodat iedereen een kleine bijdrage levert aan de picknick. Het is bij een picknick overigens wel aangeraden om voorzorgsmaatregelen te nemen bij een eventuele regenbui. Lees hier meer over een picknick na de uitvaart.

Op zoek naar leuke accessoires voor een picknick? Kijk dan eens hier.

Barbecue

En waarom geen barbecue? Dit zorgt voor een lekkere ontspannen sfeer en is ook gemakkelijk thuis te organiseren als je een grote tuin hebt. Let er hierbij wel op dat je voor vegetariërs aan alternatieven denkt, zoals vegetarische burgers en lekkere salades. Je kunt de catering zelf verzorgen, maar net zo goed uit handen geven.

Natuurlijk kun je ook creatief zijn met de drankjes: vers gemaakte limonades in grote, glazen kannen werken altijd. Of bied verschillende cocktails aan, omdat de overledene die ook graag lustte. Nog een idee: laat de gasten bij een winterse uitvaart genieten van warme chocolademelk met marshmallows of heerlijke Italiaanse koffie.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje