0
Terug naar overzicht

Authentieke tuktuks als bijzonder rouwvervoer

09/02/2017
Redactie
Delen:
tuktuk rouwvervoer

-ADVERTORIAL- Ben je op zoek naar bijzonder vervoer voor de uitvaart? Denk dan eens aan een authentieke Italiaanse tuktuk. We spraken met Mike van My Tuk over de voertuigen, de mogelijkheden voor een uitvaart en hoe je tuktuks op verschillende manieren kunt personaliseren. “Het is speciaal en opvallend vervoer. Dankzij het karakteristieke geluid hoor je ze al van een afstand aankomen.”

Beperkte oplage

“De Italiaanse tuktuks van Vespa zijn smal en ideaal voor nauwe straatjes en vervoer op eilanden. Rond de jaren zestig werden ze in Italië dan ook volop ingezet als taxi”, zegt Mike. Deze tuktuk werd vlak na de tweede wereldoorlog ontworpen als goedkoop vervoersmiddel voor arme Italianen. Tegenwoordig zijn tuktuks behoorlijk populair en niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Italië en diverse Aziatische landen. “Tien jaar geleden besloot Vespa om nog één keer de luxe Piaggio Calessino’s tuktuks te bouwen. Slechts 999 stuks werden er gemaakt en wereldwijd verkocht.” Mike kocht er zeven: drie blauwe, drie witte en één groene. Voor het besturen van deze kostbare voertuigen moet je voldoende ervaring hebben. “Alleen onze eigen ervaren chauffeurs mogen erin rijden. Want één keer te laat schakelen kan al zorgen voor schade aan de motor of aan andere onderdelen van het voertuig.”

"Het is ook mogelijk om de tuktuks te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld de deurtjes laten beplakken met foto’s of teksten."

Bloemstukken en foto’s

Het is ook mogelijk om de tuktuks te personaliseren. “Je kunt bijvoorbeeld de deurtjes laten beplakken met foto’s of teksten.” Zowel de deurtjes aan de voorkant als aan de achterkant van het voertuig kunnen beplakt worden. Aan de zijkant en aan de achterkant is er tevens ruimte voor stroken met tekst. Denk aan een mooie en herkenbare quote of de naam van de overledene. Ook kun je de tuktuk versieren met bloemstukken. Op de voorkant is er plek voor een bloemenslinger en zowel voorlangs als achterlangs kunnen bloemenslingers opgehangen worden. “De nabestaanden bepalen zelf welke bloemen ze willen hebben en waar ze op de tuktuk opgehangen worden. Wij geven dan de juiste afmetingen door.” Een bloemist kan aan de hand daarvan een prachtig bloemstuk of een bijzondere bloemenslinger maken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de tuktuk met een open of dicht dak rijden.

Klik op de pijltjes om de foto's te bekijken

Een kleine kist

“De tuktuk is vooral geschikt als volgauto voor nabestaanden omdat hij te klein is voor een grote kist”, zegt Mike. “Maar er past wel een kleine kist in.” Voor de uitvaart van een kind kunnen de tuktuks dus ingezet worden voor het vervoeren van de kist. En een kistje voor een baby kan ook bij de ouders op schoot. Maar het is ook mogelijk om de tuktuk in te zetten na afloop van de uitvaart. Om de nabestaanden te vervoeren naar bijvoorbeeld een restaurant of een plek die belangrijk was voor de overledene. Tijdens het eerste gesprek met My Tuk worden alle mogelijkheden besproken. “In het eerste gesprek bespreken we wat de nabestaanden willen, waar de uitvaart plaatsvindt en wat voor gedachten ze erbij hebben. Naar aanleiding van dat gesprek wordt er een offerte opgemaakt”, aldus Mike. My Tuk neemt dan nog een keer contact op om alles door te spreken.

Ervaren, netjes en rustig

Mike: “De nabestaanden bepalen de route, wij rijden hem.” De chauffeurs van My Tuk zijn ervaren, netjes en rustig. “Ze zijn ook in staat om mensen op hun gemak te stellen. Bij een uitvaart kunnen ze heel duidelijk aanvoelen hoe ze zich moeten gedragen en hoe ze zich op moeten stellen.” Met de chauffeurs wordt altijd besproken welke afspraken gemaakt zijn met de nabestaanden. Zo zijn ze van alles op de hoogte. “De chauffeur kleedt zich naar de omstandigheden”, zegt Mike. Tijdens het eerste gesprek kan er ook vastgelegd worden hoe de chauffeurs gekleed gaan. “We zijn ook altijd ruim op tijd aanwezig. Van mensen die een tuktuk gehuurd hebben krijgen we ook altijd hele positieve reacties.” Heb je een ander idee voor het personaliseren van de tuktuks? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Mike. Maar let op: de tuktuks zijn verplicht om op de openbare weg te rijden. Ze mogen dus niet overal rijden.

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET MY TUK

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje